2012. június 7-én 10.00 órakor villámcsődület veszi kezdetét Kaposváron a Kossuth téren, melynek a Mesél a város elnevezést adták a szervezők.

Mesél a város

Fésűs Éva meseíró, Kaposvár díszpolgára kezdi el Aranypofácska című meseregényének felolvasását. Őt Rátóti Zoltán, a Csiky Gergely Színház igazgatója követi, majd tizennégy kaposvári iskola diákjai olvassák váltóban a mesét. A meseolvasás közben az éppen nem olvasó diákok rajzokkal mesélnek: saját fejezetüket festik/rajzolják paravánokra. Így a Kossuth tér egy nagy élő mesekönyvvé változhat egy kis időre.

A megnyitón köszöntőt mond: Bátori Zsolt, a Somogy Megyei Intézményfenntartó Központ vezetője, valamint Szita Károly, Kaposvár Megyei Jogú Város polgármestere

A könyvhetet megnyitja: Oláh János költő

A megnyitó ünnepségen közreműködik a Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium fúvószenekara, a Festetics Karolina Központi Óvoda és a Roxínház.

A rendezvény ideje alatt (12:30-18:00) a sátraknál könyvárusítás, dedikálás és gyermekkönyvtári programok várják az érdeklődőket. Dedikál: Kerékgyártó István, Komáromi Gabriella, Laczkó András és Oláh János. Könyveik a sátraknál megvásárolhatók.

Helyszín: Kaposvár, Fő u., Múzeum előtti tér

Címkék: könyvhét, ünnepi, Kossuth tér, Csiky Gergely Színház, Kaposvár, kultúra