Több tonna kartondobozt hozott a gyűjtőautó. Le is borította az udvarra. Szétválogatják, tömörítik és bálázzák. A papír és a műanyag útját a Rákóczi iskola diákja is követhették.  

- Elviszik a papírgyárba, és ott újra papírt készítenek belőle, hogy legyen füzetünk, könyvünk meg lapunk - mondta Slemmer Kevin Imre.

A mai látogatás egy környzetóra is volt egyben. A gyerekek közül sokan  szociálisan nehéz körülmények között élnek, tanulási problémákkal küzdenek.
Ma azonban megtanulták, hogy szelektíven kell gyűjteni a hulladékot,  ezzel óvják a környezetet.  

A legnagyobb sikert a kukásautó aratta. Valósággal megrohamozták a gyerekek. Van aki vezetni is akarta.

Mások csak hátul kapaszkodtak. A cég vezetője bízik abban, hogy a gyerekek a szülőket is rá tudják venni a környezettudatos gondolkodásra.

- Mindenki lelkes volt, megígérte, hogy a szülőket kapacitálni fogják, hogy gyűjtsék külön az újságpapírt, a műanyagot, és amikor lefestik a kerítést mondjuk, a keletkező veszélyes anyagot, ami az ecset és a kiürült festékdoboz, hozzánk behozhatják és térítésmentesen lerakhatják - mondta a KVG Zrt. igazgatója, Trenyik Tamás.

A KVG Zrt-nél évi 1200 tonna papírt, több mint 200 tonna üveget, és 130 tonna petpalackot gyűjtenek össze. Ebben a gyerekek is részt vehetnek.

Címkék: történelemóra, telephelyén, KVG, rendhagyó, Zrt, kultúra