2012. augusztus 14 - 20. között ismét megrendezik a harmadik Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált. Mivel a 2011-es rendezvény a vártnál is nagyobb sikert hozott, a szervezők idén is minőségi komolyzenei és könnyűzenei koncertekkel várják az érdeklődőket Kaposvárra.

A fesztivál vendégei között lesz a napokban Corvin-lánccal kitüntetett Kocsis Zoltán is. A zongoraművész a magyar kultúra és tudomány egyik kiemelkedő képviselőjeként vehetette át a napokban az elismerést. A Corvin-lánccal a magyar nemzet fejezi ki tiszteletét.

A 14 koncertnek továbbra is a Szivárvány Zeneház nyújt otthont. A szervezők bíznak benne, hogy idén is megtelik az 550 férőhellyel rendelkező épület.

Kaposfest


A klasszikus zene mellett műismertetők, film klub, könnyűzenei koncertek és egy nagyszabású kortárs kiállítás segíti a szellemi felüdülést.

A fesztiválon idén is a világ legértékesebb és legérdekesebb zeneművészei lépnek fel, és mutatkoznak be, eddig sosem látott módon. Legtöbbjük eddig kizárólag szólistaként jelent meg a világ zenei színpadain, de ezen a fesztiválon kamarazenészként muzsikálnak együtt.

Kaposfest


A program tehát már készen áll. A fellépők névsora magáért beszél:

Kokas Katalin, Kelemen Barnabás, Homoki Gábor, Kokas Dóra, Latica Honda-Rosenberg, Pekka Kuusisto, Alina Ibragimova, Mikhail Ovrutsky, Ivry Gitlis, Römer Ádám, James Boyd, Kocsis Zoltán, Jose Gallardo, Anna Laakso, Shai Wosner, Reto Bieri, Nicolas Altstaedt, Alexander Rudin, Jonathan Cohen, Kyril Zlotnikov, Fejérvári Zsolt, Diego Chenna, Eredics Salamon, Anneke Boeke, Szabó Anita, Toth László "Lecsó", Tokody Ilona, Devich Gergely, Bolyki György.

A részletes programot a fesztivál hivatalos honlapján, a www.kaposfest.hu oldalon olvashatják.

Nézze meg a tavalyi fesztiválról készült videónkat:

 

Címkék: szivárvány, komolyzene, kaposfest, zene, fesztivál, kultúra