- Nem rég köszöntünk el tőletek. Hiszen a Sándor napot mindig veletek töltik a kaposváriak.

- Így van. Több évtizede a Sándor napot mindig Kaposváron ünnepeljük. Lassan 30 éve mindig itt koncertezünk, ez az időpont meghatározza az egész évünket. Nálunk a március előrevetíti a tavasz pillanatait. Kaposvárra ilyenkor mindig hazajövünk. Családtagként. Nagyon szeretünk itt koncertezni. Jó találkozni a művészkollégákkal, a kaposvári közönséggel.

- Eddig koncerttermekben találkozhattunk veletek. Honnan jött az utcabál ötlete?

- Egyik kaposvári koncert után este sétáltunk a Fő utcán, akkor a belváros halottasháznak tűnt a gyönyörűen felújított környezetében. Akkor merült fel, hogyan is lehetne megtölteni egy kis élettel. Beszéltünk a polgármester úrral, támogatókkal, és úgy döntöttünk, hogy nagyon szívesen beszállnánk mi is egy fergeteges utcai zenés rendezvénybe. Valamilyen nyári hangulatkeltőnek szánva a bulit.

- Mit hallhatunk tőletek?

- Az utcabálon mást játszunk majd, mint egy koncerten, más a hangulata is. Sokkal oldottabb a légkör. Az együttesnek ebben nagy rutinja van. Sokat járunk a fesztiválok világában. A németországi utcai fesztiválokat ellepik a zenekarok, fergeteges a hangulat. Megy a közönség az egyik helyről a másikra. Érkeznek a szomszéd városokból az érdeklődők. Népszerű dallamok szólnak. Nagy buli van. És persze a sör van a középpontban. Literekben mérik a fogyasztást. Ez is a hangulat része. Esznek, isznak, jól szórakoznak. A hangulathoz igazítjuk zenénket.  

Ez a zene utcára való?


- A dixieland muzsika végül is ilyen körülmények között született. Utcákon, kocsmákban. Mi elsők voltunk a világon azok között, akik koncerttermekbe vitték ezt a zenét. Szombaton Kaposváron hatalmas bulira várjuk az érdeklődőket. A muzsika visszakerül eredeti környezetébe. És mi nagy élvezettel játsszuk majd a dixieland zenét.

Címkék: nyárváró, Benkó, Sándor, szezon, buli, kultúra