A csíksomlyói pünkösdi búcsúra minden évben rengetegen zarándokolnak el. A világ minden tájáról érkeznek hívők a körmenetre. Az egyházak a Szentlélek eljövetelét ünneplik ilyenkor.

pünkösd_2

A karácsony és a húsvét után a legfontosabb ünnep, ekkor küldte Jézus az atyától a megígért ajándékot, a Szentlelket, aki azóta folyamatosan, 2000 év óta megpróbálja befejezni Krisztus művét itt a világban, illetve mindent megszentelni, ahogyan Jézus kérte. - mondta a kaposvári Szent Imre Templom plébánosa, Varga László atya.


A keresztény egyház pünkösd napján saját születésnapját is ünnepli. Az evangélikusok is erre készülnek.

Noha a protestáns egyházak, így az evangélikus is a reformáció szülötte, de tudjuk jól, hogy a korábbi születés egészen pünkösdig vezethető vissza a mi életünkben is, nagyon szép ünnepre készülünk.
A Szentlélek eljövetele minden embernek lehetőség az Istennel való találkozásra, mondja a református lelkész. - mondja a kaposvári evangélikus esperes, Szemerei János

A Szentlélek eljövetele minden embernek lehetőség az Istennel való találkozásra, mondja a református lelkész.

Szeretnénk valami jobbat, valami többet, valami tökéletesebbet összehozni az egyházi életben, aközben sokszor rádöbben az ember arra, hogy messze több kell ehhez, mint emberi erőfeszítés, na ez a több a Szentlélek, ami az Úristen ajándéka az ember életében és az egyház életében is. - teszi hozzá a kaposvári református lelkész, Bellai Zoltán

Címkék: egyházak, evangélikus, református, pünkösd, katolikus, ünnep, kultúra