Francia nyelvből középszinten 205 helyszínen 793 vizsgázó, emelt szinten 25 helyszínen 577 vizsgázó tett érettségi vizsgát.
A francia nyelv írásbeli érettségi vizsgája mindkét szinten négy elkülönülő részből állt.

Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc, amelyből az első rész az „Olvasott szöveg értése” 60 perc időtartamú, a második rész, „Nyelvhelyesség” feladatsorának megoldására 30 perc állt rendelkezésre. Az ezt követő szünet után a 30 perces „Hallott szöveg értése” rész következett, majd végül az „Íráskészség” 60 perc időtartamú feladatsora.

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az előzőekben is felsorolt vizsgarészek szerepeltek ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható időtartam sorrendben 70, 50, 30, 90 perc.
Az íráskészség feladatsora esetében a feladatok megoldásához mindkét szinten használhattak nyomtatott szótárat.

Filozófia vizsgatárgyból középszinten 65 helyszínen 294 vizsgázó tesz írásbeli érettségi vizsgát.
A filozófia vizsgatárgyközépszintûírásbeli vizsgája 180 perces, az elérhetõ maximális pontszám 100 pont. Az írásbeli vizsga két részbõl áll: A)Filozófiatörténeti ismeretekre vonatkozó kérdéssorból (30 pont); B)Szövegértelmezés, reflektálás feladatsorból (70 pont). A vizsgázó a rendelkezésére álló idõt tetszése szerint oszthatja meg az A)és B) összetevõ között, illetve az egyes feladatok között. A vizsgázó a feladatok megoldásának sorrendjét is meghatározhatja.
Az írásbeli vizsgán nem használható semmilyen segédeszköz.

Címkék: középszintű, filozófia, francia, írásbeli, érettségi, kultúra