Informatikából középszinten 1.101 helyszínen 26.108 vizsgázó tett érettségi vizsgát. Magyarul 1.070 helyszínen 25.611, míg 31 helyszínen 497 vizsgázó 7 különböző idegen nyelven (angol, francia, horvát, német, román, spanyol, szerb) tett érettségi vizsgát.

A középszintű informatika gyakorlati vizsga 180 perces, az elérhető maximális pontszám 120 pont. A vizsgázók a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatták meg az egyes feladatok között, és a megoldások sorrendjét is maguk határozhatták meg. A gyakorlati vizsgát számítógépteremben kellett lebonyolítani.

A feladatsorok tematikája a következő: szövegszerkesztés; táblázatkezelés; adatbázis-kezelés; prezentáció, grafika, weblapkészítés.

Vizsgázónként szükséges segédeszközök: számítógép a megfelelő szoftverekkel (a vizsgabizottságot működtető intézmény biztosítja), vonalzó (a vizsgázónak kellett vinnie).
A vizsgázók a vizsgát megelőző tanévben központilag jóváhagyott (az iskola által kihirdetett) szoftverek használatával vizsgázhattak.

Ének-zene vizsgatárgyból középszinten 255 helyszínen 648 vizsgázó tett érettségi vizsgát.

Az ének-zene vizsgatárgy középszintű írásbeli vizsgája 120 perces, és maximálisan 100 pont szerezhetõ. Az írásbeli vizsgakor két feladatlapot kellett megoldaniuk a vizsgázóknak.

A feladatlapok témakörei a következõk: I. feladatlap:  zenefelismerés, II. feladatlap: zenetörténeti szövegalkotás; általános zenei alapismeretek; dallamátírás. A vizsgát az I. feladatlap (20 perc) megoldásával kellett kezdeni.

A vizsgadolgozatokat a 20. perc leteltével összegyűjtik. Ezután osztották ki a II. feladatlapot, melyre 100 percet kaptak. A vizsgázó a II. részen belül a rendelkezésére álló időt tetszése szerint oszthatta meg az egyes feladatok között, és megoldásuk sorrendjét is megváltoztathatta.
Vizsgacsoportonként szükséges segédeszköz: a feladatsor hanganyagának lejátszásához szükséges egy CD-lejátszó, amelyet a vizsgát lebonyolító intézmény biztosít.

Művészeti vizsgatárgyak:

Ábrázoló és művészeti geometria vizsgatárgyból középszinten 11 helyszínen 127 vizsgázó tett érettségi vizsgát.
Az ábrázoló és művészetigeometria vizsga középszinten 150 percig tart. Az írásbeli vizsga feladatai a főbb anyagrészek (axonometria, perspektíva, két képsíkos rendszer) közül legalább kettőnek a legfontosabb elemeit tartalmazzák. Az elérhető maximális pontszám 100 pont.

Művészettörténet vizsgatárgyból középszinten 99 helyszínen 412 vizsgázó (közülük 1 helyszínen 3 vizsgázó olasz nyelven) tett érettségi vizsgát.
A művészettörténet vizsgatárgy középszintűírásbeli vizsgája 120 perces volt, és maximálisan 100 pont szerezhető.

Az írásbeli feladatlapot 40-60%-ban a magyar, 40-60%-ban pedig az egyetemes művészettörténethez kapcsolódó feladatok, részfeladatok alkotják. Az egyetemes művészettel kapcsolatos feladatok döntően az európai kultúrára vonatkoznak, ezek kb. 20%-ában szerepelhet az Európán kívüli kultúrákra vonatkozó kérdés.

A vizsgázó a rendelkezésére álló időt tetszése szerint oszthatta meg az egyes feladatok között és megoldásuk sorrendjét is meghatározhatta, valamint a feladatok megoldásához semmilyen segédeszközt nem használhatott.

Címkék: művészeti tárgyak, írásbeli, informatika, zene, érettségi, kultúra