A 2008-ban útjára indult rendezvény célja, hogy olyan magyar filmeket láthasson a közönség, amelyek ugyan a fesztiválokon sikerrel szerepeltek, de a kis kópiaszámú megjelenés miatt nagy valószínűséggel egyébként nem jutnának el Kaposvárra.

Az idei rendezvénynek egy filmfesztiválhoz igazán méltó helyszín, a Szivárvány Kultúrpalota ad helyet, és rendhagyó módon egy időben kerül megrendezésre a Festők Városa Hangulatfesztivállal, így ennek a programnak is az egyik fő helyszíneként jelenik meg.

A filmfesztivál 2012. május 24-27. között tekinthető meg. 4 nap alatt összesen 9 alkotás lesz látható. A filmeket az idei és a tavalyi év filmterméséből válogatták össze, de megtalálható a választékban néhány klasszikus gyerekfilm is.

Az első napon, a megnyitó után közvetlenül a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának hallgatói és a Zichy Mihány Művészeti Szakközépiskola diákja mutatkoznak be rövidfilmjeikkel. A fesztivált Pálfi György: Final Cut – Hölgyeim és Uraim című montázsfilmjének bemutatója nyitja. A film érdekessége, hogy az alkotók a másfél órás filmet 450 híres és kevésbé híres filmből vágták össze, hogy így álljon össze a végére egy önálló történettel és cselekménnyel rendelkező egész estés moziélménnyé.

Pénteken és szombaton 2-2 komolyabb alkotást láthat a közönség 18:00 és 20:00 kezdéssel: a Moszkva térrel befutott Török Ferenc Isztambul című filmje, Márai Sándor azonos című művéből forgatott Kaland Eperjes Károly főszereplésével, az 1956-os forradalom után játszódó krimi-thriller: A vizsga, és Szabó István rendezésében, Szabó Magda önéletrajzi ihletésű művéből készült filmje: Az ajtó.

A program utolsó napja gyereknapra esik, így ezen a napon a Rajzfilmünnep keretében ismerhetik meg a legkisebbek a magyar rajzfilmkultúra legértékesebb alkotásait és a közös filmnézés élményét. Látható lesz a Bogyó és Babóca 13 új mesével, majd utánna két klasszikus gyerekfilm, ami talán évtizedek óta nem volt látható nagy vásznon: Süsü a sárkány, és Ludas Matyi. Zárásként egy idén elkészült, a magyar filmes műfajból talán szinte teljesen kihalt kategóriájú gyerekfilm kerül vászonra, a Sherlock Holmes nevében című ifjúsági kalandfilm. A filmvetítések mellett a gyerkeket egész nap játszóház várja.

A fesztiválra bérlet és jegyek válthatók a Szivárvány Kultúrpalota pénztárában.
Jegyár: 800 Ft / Diák, gyerek, nyugdíjas jegy: 500 Ft
4 napos bérlet: 2000 Ft / Diák, nyugdíjas 4 napos bérlet: 1500 Ft

A képre kattintva elolvashatja a részletes programot:

Címkék: palota, kultúr, film, szivárvány, mozi, magyar, kultúra