Csaknem 130 éve Hagyományosan pünkösd hétvégéjén tartják meg a Balatoni Szezonnyitó fesztiválsorozatot. Idén május 25. és 28. között rendezik meg a nyári eseménysorozatot, amely minden korosztály számára vonzó, szórakoztató programot kínál. A kikötőben felállított színpadon interaktív foglalkozások, koncertek,  és civil szervezetek szórakoztatják a közönséget.

A rendezvényt egy ünnepi díszmenet nyitja meg. A népi táncosokkal és ünnepi hintóval tarkított séta a Kálmán Imre szobortól indul, és a kikötőig tart, ahol Siófok polgármestere átveszi a város kulcsát, valamint díszpolgári címmel tüntet ki egy neves személyiséget. A Balatoni Szezonnyitó alkalmával adják át minden évben, így idén is a Kálmán Imre Emlékplakettet, valamint a Pro Tourismo- díjakat.

Pénteken két fotókiállítással veszi kezdetét a négynapos programsorozat, amely folytatásaként már a zene veszi át a főszerepet. A fesztiválon egyebek közt fellépnek a Budapesti Operettszínház és a Békéscsabai Jókai Színház művészei,  Blokk, a M.É.Z. és a Makám zenekar. Mivel idén a Pünkösdi szezonnyitó egybeesik a nemzetközi gyermeknappal, így a vasárnapi programok összeállításánál a szervezők igyekeztek a legkisebbek kedvében járni a programok összeállításánál.

A Balatoni Szezonnyitó részletes programját a képre kattintva olvashatja el!

Címkék: nyitó, szezon, balaton, siófok, fesztivál, kultúra