- Kaposvár büszke élelmiszeriparára, amely akár a foglalkoztatottság bővítése terén is kitörési pontot jelenthet a város számára, főként azért, mert egyre erősödik a garantáltan egészséges élelmiszeripari termékek iránti igény, s a Kaposváron gyártott termékek ilyenek – mondta Szita Károly. A polgármester szerint mindez jó alapot jelent ahhoz, hogy a város az egyetemmel együttműködve létrehozza a minőségi, egészséges termékek beazonosítására szolgáló helyi védjegyet. A Priváthúsnál tett látogatása során Szita Károly köszönetet mondott a cégvezetőknek a szakképzés terén folytatott hatékony munkájukért.  

Az idén 20 éves cég két fővel, családi vállalkozásként indult a várostól vásárolt telepen.
- Ma már 134 embernek adunk munkát és évente 8 fővel nő az alkalmazottaink létszáma. A napokban pedig – 800 partnerünk kiszolgálása mellett - az egyik legnagyobb kereskedelmi áruházlánc beszállítói is lettünk – mondta el a megbeszélésen a Priváthús Kft. igazgatója, Ponekker László. A cég, amennyiben az új uniós ciklusban erre megfelelő pályázati lehetőséget talál, újabb - egymilliárd forint értékű - üzemet építene, s ezzel újabb munkahelyeket teremtenének.

A megyei közgyűlés elnöke a találkozón hangsúlyozta: mostanra sikerült elérni, hogy a megyék döntően tiszta profilú területfejlesztési feladatot lássanak el. Gelencsér Attila ezúttal is a cégvezető javaslatát kérte a készülő somogyi területfejlesztési terv kapcsán.


Címkék: cégm bővítene, közgyűlés, újabb, megyei, kaposvári, kultúra