A kezdeményezés elsődleges célja, hogy a játékon keresztül ösztönözze a diákokat arra, hogy hiteles forrásokból tájékozódjanak a Diákhitelről és kellő információ birtokában döntsenek a felvételével kapcsolatos kérdésekben.

A május 3-án induló Tripla B, avagy „BolondBallagás Bankettért” szlogent viselő fotó- és videófeltöltő pályázat, a korosztály által látogatott közösségi oldalon keresztül érhető el. A játék főnyereménye egy komplett bankett-buli a világ legjobb klubjának választott fővárosi szórakozóhelyen.

Egy fogyasztói szokákosat vizsgáló kutatás rámutatott arra a fontos tényre, hogy a lehetséges hitelt felvevő egyetemisták/főiskolások közül csak a hitelfelvételen komolyan gondolkodó diákok jutnak el hiteles tájékozódási pontokra, pl. a Diákhitel saját honlapjára. Ennek következménye, hogy a Diákhitellel kapcsolatos alapvető információk pontatlanok, és erős szereppel bír a termékkel kapcsolatos negatív szájreklám.

Mivel a Társaság leendő ügyfelei a végzős középiskolások/gimnazisták közül kerülnek ki, a Diákhitel Központ fontosnak tartja, hogy a Diákhitellel való első találkozás pozitív élmény legyen, amely erőteljesen befolyásolhatja a majdani elfogadó vagy elutasító attitűdöt.

A Diákhitel iránti bizalmat és imázst építendő a Társaság a fiatalokat egy, a saját nyelvükön megszólító promóciós játékkal szeretné elérni. A pályázók fényképet vagy videófelvételt tölthetnek fel a Diákhitel Központ Zrt. hivatalos közösségi oldalán, a május 3-tól működő „Tripla B” alkalmazásba (www.facebook.com/diakhitel/app_398065753547911 ), a saját osztályuk bolondballagásának pillanatairól. A feltöltött műveket háromtagú zsűri bírálja el. A játékba 2012. június 7-én éjfélig lehet bekapcsolódni. A nyertes pályázó nevét és iskoláját 2012. június 11-én a Diákhitel Központ Zrt. hivatalos Facebook oldalán fogja kihirdetni. A kreatív és ügyes kezű osztály nyereménye egy álom bankett a világ legjobb klubjának választott budapesti A38 Hajón.

Címkék: Bolondballagás Bankettért, fényképek, diákhitel központ, zsűri, pályázat, kultúra