Arról, hogy minden rendben legyen a vizsgákon a Kormányhivatal egy védnökséget hozott létre. Az érettségi, a szóbeli vizsgák után, hivatalosan június 29-én ér véget.

Már ma reggel elkezdődött az érettségi időszak a nemzetiségi nyelv és irodalom tantárggyal. Somogyban több mint 4000-en jelentkeztek érettségire, közülük is 700-nál többen emelt szintüre. Normál érettségi csaknem 40, emelt szintű vizsgák pedig 7 helyszínen zajlanak.


Arról, hogy minden rendben legyen a vizsgák alatt, a Kormányhivatal felel, jelenették be mai tájékoztatójukon. Ha mégis történne valami az érettségin, vagy bármilyen kérdés felmerülne, akkor a Kormányhivatalt lehet hívni. (futóba tel.szám. 20/256-0849 vagy 82/ 502-831)
- Egy forródrótot üzemeltetünk, amin a vizsgaidőszak minden napján reggel 7-től este 7-ig lehet bejelentéseket, kérdéseket feltenni, amire mi azonnal reagálunk - mondja a SMKH kormánymegbízottja, Juhász Tibor.


A tételek tartalma hétfő reggelig ismeretlen, ekkor viszik azokat az iskolákba.
A tételeket a Városházán őrzik, azonban ezek olyan titkos helyen vannak elzárva, hogy még stábunknak sem mutatták meg.


A Katolikus Gimnáziumban már ma elbúcsúztak a diákok osztályfőnöküktől. Hétfőn pedig kezdetét veszi a magyar érettségi, ahol kiderül mit tudnak a végzősök.


A Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium diákja, Bartus Szidónia azt mondja: az érettségire igazából az osztállyal készültek, a tételeket megtanulták, felmondták, mintha egy érettségire gyakoroltak volna a tanárokkal.


A megszerzett tudást pedig jövő héttől már hasznosíthatják is a diákok. Az érettségi időszak a szóbeli vizsgákkal együtt június 29-én ér véget.

Címkék: 700-an emelt szinten, matura, 4 ezer, Somogyban, érettségi, kultúra