Ruzsics Ferenc kiemelte: a városban óriási átalakítások zajlanak, két lényeges pont, a Fő tér és a Balaton-parti sétány is megújításra kerül.

A polgármester reményei szerint június elején, a város napján a balatoni beruházást teljes egészében átadhatják használatra, pihenésre, szórakozásra, a kikapcsolódásra, sétálásra, andalgásra vágyóknak. Ugyancsak bízik abban, hogy július 14-re a mintegy kétmilliárd forintos Fő téri beruházás is befejeződik, és átadhatják a területet. Bíznak benne, hogy a belföldi turizmus új erőre kapva hozzásegíti az itt lakókat - akik ebből élnek -, hogy minél többet profitáljanak a turizmusból. Mindenkinek fontos a Balaton. Köszöntötte a balatoni hajósokat, majd jó szezont kívánt.

Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője, a Zala megyei közgyűlés elnöke évadnyitó beszédében a nagy melegre utalva azt mondta: mintha pár napot késtek volna a szezonnyitóval, az időjárás ugyanis már a nyarat idézi, a Balatonban fürdeni is lehet. Hangsúlyozta: az évadnyitó fontos, nem csak egyszerűen a nyárról szól, hanem az itt élő embereknek, ide érkezőknek életének is része. A Balaton különleges titkokat rejt számunkra, sokféle, sok mindent jelent nekünk, a művészeknek. Ahhoz, hogy az élményt valóban élvezhessük, mindenképpen szükség volt arra, hogy a Balaton partján és a legszebb balatoni város Fő terén is elinduljanak a megújító munkálatok. Ha az évadnyitóra nem is fejeződtek be a beruházások, a szezonban már mindenki élvezheti a terek nyújtotta szépséget, előnyöket. Elmondta: fontos, hogy kialakult egy olyan mértéktartó, de ugyanakkor elegáns tér mindkét helyen, amire büszke lehet Keszthely. Még akkor is, ha voltak viták. Az elegancia és nyitottság révén biztos, hogy mindenki megszereti majd a tereket, és azokon jól érzi magát. Mindez csak egy eszköz, hogy minél több vendég érkezzen a városba, ahol a cél érdekében folytatódnak a kulturális programok, lesznek nagy, vonzó rendezvények. Elmondta: jó, hogy a város a 2004-2006-ban eladott ingatlanok árának jó részét fejlesztésre forditotta és az Európai Uniótól megérkeztek a városfejlesztési pályázati pénzek. Tervek vannak, folytatódnak a beruházások is a városban, a Festetics kastélyban és a Balaton-parton is. A szezonról azt mondta: legfontosabb a remény, amit az évadnyitó, az előrehozott nyári nap már megalapozott.

Az évadnyitó végén a Csobánc hajó fedélzetéről Manninger Jenő és Ruzsics Ferenc hagyományosan megkoszorúzta a Balatont.

Forrás: monitormagazin.hu


Címkék: turisztikai, koszorúzás, Keszthely, szezon, Balaton, kultúra