Egy több mázsás tölgyfából faragott kopjafát Vitéz Varga Károly. Az oszlopszerű fejfát a III. Ferdinánd huszárezred évfordulója alkalmából készíti a mester.

- Most a rajzolással vagyok elfoglalva, meg kell tervezni, utána már megy, mint a karikacsapás. Úgyhogy a rajz meg az eltervezés, ha kettő találkozik, akkor szép munkát tudunk csinálni belőle, tehát itt elkapkodni nem lehet, mert hegeszteni nem lehet a fát - mondta Vitéz Varga Károly, fafaragó.

Mást a hirtelen jött nyár ihletett.

- Kijött a jó idő, megragadta az embernek a fantáziáját, és egy erdőrészletet csinálok, a horizont után ilyen havas hegyekkel, és itt, az előtérben pedig egy folyó lesz, ami befolyik az erdőbe - mondta Magyar Lajos, festő.

A művészeknek kihívást jelent a zománcfestékes technika, az eredmény viszont csodás.

- Ezek mind komoly alkotások, amik itt készülnek, és aki már volt lóközelben, az tudja, hogy ami itt hátul folyik, ifjúsági amatőr lovasverseny, ehhez is nagyon komoly munka kell, hogy akár erre a szintre is valaki eljusson, és ez a két dolog, úgy gondoltuk, jól passzol egymáshoz - mondta a Meistro Lovasklub tulajdonosa, Meiszterics László.

A látogatók a szórakozás mellett izgulhattak is a versenyző lovasokért.

- Én nagyon jól érzem magam itt, mivel a lányaim már évek óta itt lovagolnak, és most is a rendezvényen segédkezünk, szerintem nagyon jók a programok, elég sokan kijárnak - mondta Divják György.

Aki kedvet kapott, felülhetett a ringlisre és csónakázhatott is.

Címkék: Meistro Lovas Klub, fafaragók, művészek, látogatók, lovaglás, kultúra