Csaknem ugyanilyen eredményre volt szükség a kaposvári Táncsics gimnázium biológia szakára való bekerüléshez. A Munkácsyban a kéttannyelvű követelte a legmagasabb  ponthatárt. Az Eötvösnek pedig a  rendvédelmi szakára volt 6-7-szeres a túljelentkezés. A diákokat a napokban értesítették a felvételi eredményekről.

Biológia óra a Táncsics gimnáziumban. Akik ezen a szakon szeretnének tanulni,  azoknak legalább 78%-ot kellett teljesíteniük a felvételin. Kaposváron ebbe az osztályba volt a legnehezebb bekerülni.

- Ahol a legjobb eredményt kellett elérni, azok a biológia, a magyar és az angol volt - mondta a Táncsics Mihály Gimnázium igazgatója, Reőthy Ferenc.

Ez pedig már a Munkácsy egyik legnépszerűbb osztálya, az angol kéttannyelvű. Ide még éppen elég volt a 73%-os eredmény. Több szakon is jelentős volt a túljelentkezés.  

- A legnépszerűbb, ahogy eddig mindig is volt, az általános képzés iránti érdeklődés. Illetve a dráma-kommunikáció osztályra is 5-ször többet jelentkeztek - mondta a Munkácsy Mihály Gimnázium igazgatója, Gyallai Katalin.

Ez már a Toldi iskolában indul.

A gimnáziumok után az Eötvösbe szerettek volna a legtöbben bekerülni.
A rendvédelmi szakra 6-7 szeres volt a túljelentkezés. A gépész és a katonai osztályba is 3-4-szer többen jelentkeztek, mint amennyi a férőhely.

A Noszlopyban a kereskedelmi-marketing szak volt a legkeresettebb: 5-szörös igény mutatkozott.   

Somogyban a siófoki Perczel Mór Gimnázium matematika osztálya viszi a prímet. Ide 80% felett kellett teljesíteni.

A nagyatádi Ady Endre Gimnáziumban a német előkészítő volt a legnépszerűbb.
A barcsi Dráva-Völgye tagintézményben pedig az erdész tagozat.

Akadnak kevésbé népszerű iskolák és szakok is. A gyermeklétszám csökkenése itt már jelentősen érződik. Ezeket az osztályokat nem tudják feltölteni. Emiatt a kaposvári önkormányzat már tavaly 8-cal kevesebb osztályt indított. A hivatalnak még nincsenek pontos adatai az idei beiratkozásról, de lehet újabb osztálymegszűnés.   

- Izgalmasan várjuk az idei év eredményeit a beiratkozással kapcsolatban. Valószínűsítem, hogy kevesebb osztály fog indulni. Erre javaslatot teszünk a képviselőtestület elé a júniusi közgyűlésen - mondta Kaposvár oktatási igazgatója, Stickel Péter.

Azok a tanulók, akiket nem vettek fel, 8 napon belül jogorvoslattal élhetnek az adott intézménynél és a fenntartónál.   

Címkék: népszerű szakok, iskolák, ponthatár, tanulók, felvételi, kultúra