A legkiválóbb párlatok nem csak magyar bajnoki, hanem Világ Kupa minősítést is kaptak.

Tíz ország 53 párlatgyártó cége, és 211 magánszemély, 1120 terméket nevezett erre a megmérettetésre, amely így a világ harmadik legnagyobb gyümölcspárlat vetélkedése lett. Mindössze 92 aranyérmet ítéltek oda a 28 kategóriában. Egy-egy kategória aranyérmesei közül kerültek kiválasztásra az egyes kategória győztesei, a Championok. Így összesen 28 termék és készítője büszkélkedhet a magyar bajnoki és egyben Világ Kupa győztese címmel, amely komoly marketing értékkel is bír.

Gyenesei István két Champion díjat nyert. Az egyiket a 40,3 fokos Izabella szőlő pálinkájával, a másikat pedig „A verseny legjobb terméke” címet elnyert zölddió likőrjével. Gyenesei István ezen kívül 4 aranyérmet, valamint 10 ezüstérmet nyert a gyulai versenyen, ahol teljesítményével elnyerte a Világ Kupa és „Magyarország Legjobb Magánfőzője” címet.

Címkék: Világ Kupa, Champion díj, Gyenesei István, pálinka, kultúra, verseny