Pécsett négy kategóriában összesen 19 Baranya, Somogy és Tolna megyei csapat versenyzett egymással: a gyerekek játékos feladatok, gyakorlati példák megoldásán keresztül bizonyíthatták pénzügyi tudásukat.

„A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! országos tudásverseny regionális középdöntőjében idén 2 Somogy megyei csapat indulhatott el a sikeres online fordulót követően. A pénzügyi tudást próbára tevő feladatokban ezúttal is derekasan helyt álltak a gyerekek: az inkei Bethlen István Általános Iskola csapata az 1-2. osztályosok mezőnyében a negyedik helyezést érte el, míg a fonyódi Polonai Magyar Bálint Iskola csapata az 5-6. osztályosok versenyében az ötödik helyen végzett. Gratulálok minden bátor kisdiáknak, aki bizonyította tudását és kreativitását a versenyben.” – hirdette ki az eredményt Lőrinczy Zsuzsanna, a K&H Bank pécsi fiókcsoport-vezetője, a középdöntő zsűrijének tagja.

tudásverseny k&h pécs


A K&H Csoport a pécsi regionális középdöntő elbírálására Lőrinczy Zsuzsanna fiókcsoport-vezető mellett Jeges Juditot, a Baranyai Megyei Intézményfenntartó Központ osztályvezetőjét kérte fel.

tudásverseny k&h pécs 1

A kategóriájukban nyertes csapatok ezután a budapesti döntőben bizonyíthatják pénzügyi ismereteiket, ahol a 8 regionális középdöntő legjobbjai versenyezhetnek egymással. A K&H a versenykor nemcsak a tanulókat, hanem az iskolákat és a pedagógusokat is díjazza.

A K&H Csoport kiemelten fontosnak tartja a fiatalok pénzügyi oktatását, hogy felnőttként jobban eligazodjanak a pénz világában, és okos döntéseket hozzanak. Ezért hirdette meg immár második alkalommal a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! országos tudásversenyt, melyre idén országos szinten a tavalyi évhez képest háromszor több, 539 csapat nevezett, és összesen 2700 kisdiák dolgozott az első forduló feladatain.

A verseny további részletei a www.kh-ezkeszpenz.hu weboldalon találhatók.

Címkék: Kész, Pénz, Vigyázz, K&H, tudásverseny, csapatok, Somogy, kultúra