A kiírás azokra az intézményekre vonatkozik, amelyeknél a 2012. március 31-én lezáruló pályázati kiírás nem volt eredményes. Az új pályázati kiírás hamarosan megjelenik a Nemzeti Közigazgatási Intézet honlapján.

Mivel a megyei közgyűlésektől a MIK-ekhez került, közoktatással foglalkozó intézmények vezetői megbízatásai a törvény értelmében 2012. március 31-én megszűnnek, az új pályázati kiírás eredményes befejezéséig, de legfeljebb 2012. július 31-éig a közalkalmazotti törvény végrehajtásáról szóló kormányrendelet értelmében ezeknek az intézményeknek a vezetésével megbízható az is, akinek az intézmény vezetésére szóló magasabb vezetői megbízása 2012. március 31-én lejárt, vagy a nevelőtestület adott intézménynek megfelelő képzettséggel rendelkező tagja.
Juhász Tibor kormánymegbízott egyetértésével a SMIK központvezetője valamennyi közoktatási intézmény esetében a korábbi intézményvezető részére ad vezetői megbízást a fentiek szerint.

Juhász Tibor kormánymegbízott egyetértésével a Somogy Megyei Intézményfenntartó Központ (SMIK) vezetője öt igazgató esetében élt munkáltatói jogkör gyakorlóként a jogi szabályozás által biztosított lehetőséggel. E szerint a megyei intézményfenntartó központ által fenntartásba átvett intézmények igazgatói – a munkáltatói jogkör gyakorlójának döntése értelmében – a korábbi munkáltatói jogkör gyakorlója által meghatározott időtartamban látják el vezetői feladataikat.

Az érintett magasabb vezetők köre Somogyban:
A gyermekvédelmi igazgatóság vezetője Tomorné Huber Éva, a segesdi szociális otthon igazgatója Nagy István Béla, a tabi szociális otthon igazgatója Gárdonyi László, és a berzencei szociális otthon igazgatója Szőke József. Ugyanígy eredeti vezetõi mandátumát töltheti ki Dr. Bősze Sándor, a megyei levéltár igazgatója, amely döntéshez az illetékes miniszter, Dr. Réthelyi Miklós támogató egyetértése is megérkezett.

További két közművelődési és közgyűjteményi intézmény esetében, ahol eddig megbízott igazgató látta el a vezetői feladatokat, került sor pályázati eljárás lefolytatására. A központvezető és a szakmai bíráló bizottság egységes szakmai javaslatait – amelyekkel Juhász Tibor kormánymegbízott is egyetértett – az illetékes miniszter támogatta.

Fentiek alapján a megyei múzeumi igazgatóság öt évre megbízott igazgatója 2012. április 1-vel Dr. Ábrahám Levente, míg a megyei és város könyvtár igazgatója Horváth Katalin lett.

Címkék: vezetői állás, Somogy Megyei Kormányhivatal, közoktatás, intézmények, pályázat, kultúra