Idén is diákpolgármestert választ a Kaposvári Ifjúsági önkormányzat április 11-13 között. A választás menete rendhagyó módon elektronikus formában történik a www.kiok.hu oldalon keresztül.

A jelöltek a Táncsics Mihály Gimnáziumból, a Munkácsy Mihály Gimnáziumból és az Eötvös Lóránd Műszaki Középiskolából indultak.

A Táncsicsot egy ifjú böhönyei lány, Ádám Ágnes képviseli, aki elsősorban a kaposvári ifjúsági életet lendítené fel, valamint nagyobb hangsúlyt fektetne a környezetvédelemre, az önkéntességre, valamint a diákok és az iskolák közötti kapcsolat erősítésére.

Ádám Ágnes

(Ádám Ágnes)

A Munkácsy jelöltje a 16 éves Szászfalvi Lenke, aki szintén a sport eseményeket részesíti előnyben, lévén ő is több mint 10 éve rendszeresen kézilabdázik. Emellett kulturális- és sportprogramokon keresztül hozná közelebb egymáshoz a fiatalokat. Célja, hogy olyan fiatalságot képviselhessen, akik ki mernek állni a céljaik mellett és merik vállalni önmagukat.

Szászfalvi Lenke

(Szászfalvi Lenke)

A gépészt a 10. évfolyamos Pécseli Anna képviseli, aki az iskola mellett a Roxínház társulatában kamatoztatja tehetségét. A jelölt megválasztása esetén Kaposvár hírnevének és színvonalának gyarapítása mellett növelné diáktársai tájékozottságát az őket érintő globális problémákban és az eléjük táruló lehetőségekben.

Pécseli Anna

(Pécseli Anna)

A választás köré "Kaposvári Ifjúsági Napok" néven kísérőprogramokat is szerveznek KIÖK tagjai. Az április 4-tők 7-ig tartó rendezvényen bemutatkoznak a város és a megye amatőr művészeti-és sportcsoportjai. A rendezvényt megelőzően idén is megtartják a népszerű Bolond Ballagást is, ahol a végzős diákok nem mindennapi keretek között ballaghatnak el, illetve kampányolhatnak iskolájuk jelöltjéért. A különleges ballagást március 30-án, pénteken a Corso Bevásárlóközpont udvarán tartják.

A Kaposvári Ifjúsági Önkormányzat, valamint az iskolai diákönkormányzatok tagjaiból egy úgynevezett diák parlamentet hoznának létre a közeljövőben a kaposvári fiatalok, melynek fő célja az lenne, hogy a diákok aktívabban és nagyobb hanggal vehessenek részt a város ifjúságot érintő kérdéseiben.

Hamarosan nálunk is megtekinthetik a jelöltek kampányvideóit.

jelöltek

Nézze meg a kampányvideókat:

 

Címkék: Szászfalvi, Péseli, Ádám, diákpolgármester, polgármester, diák, kultúra