Kopogó cipők, sikítozó lányok, pörgős zene. Sokan ezek miatt szeret táncházba járni. Itt éppen a Moldvai táncokat tanítják az érdeklődőknek a Juhos táncházban.

- Azért szeretek táncházba járni, mert nagyon szeretek táncolni. Sok új táncot tanulunk, bővül a tudásom. Sok ismerőssel találkozok és sok új embert ismerek meg - mondta a Fülemüle csoport tagja Erdős Zsófia.

40 éve indult útjára a Magyar Táncmozgalom, ami olyan egyedülálló európai  érték, ami 2011-ben, az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára is felkerült. A Somogy Táncegyüttes koreográfusa szerint ezért is fontos népszerűsíteni a táncházmozgalmat Kaposváron.

- 40 éve indult útjára a Magyar Táncmozgalom, ami olyan egyedülálló európai  érték, ami 2011-ben, az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára is felkerült. A Somogy Táncegyüttes koreográfusa szerint ezért is fontos népszerűsíteni a táncházmozgalmat Kaposváron - mondta a Somogy Táncegyüttes vezetője, Turi Endre.

A jó táncok és a közösség mellett szükség van az élőzenére is. Ebben Somogy két legnépszerűbb zenekara segít majd.

- Somogy zenekarnak a táncháza ez elsődlegesen, de a múlt alkalomkor, farsangkor amit tartottunk már egy táncházat azon is és a mostanin is jelen lesz a Juhos zenekar. Ők nagyon kötődnek hozzánk, hiszen a Somogy Táncegyüttes tagjaiból alakult az a zenei közösség - árulta el a csapat titkára, Csíkvár Gábor.

Az újjá éledt táncház mozgalom első összejövetelét március 3-án tartják este 6 órától, az Együd Árpád Kulturális Központban.

Címkék: táncegyüttes, hagyomány, tánc, helyi, somogy, kultúra