Több száz szakkönyvet és szakirodalmi lapot állítottak ki a Kaposvári Egyetem auditóriumában. A bemutatón az érdeklődök az agrárium minden ágában találhattak a szakmájukhoz megfelelő könyveket. Azt mondják a gazda ilyenkor, télen ér rá olvasni.

- Úgy gondoltuk, hogy abban az időszakban amikor a földeken nincs annyi munka, a kertekbe nem kell kimenni, akkor az emberek szívesen olvasnak. És megmutatjuk nekik azt a szakirodalmi választékot, amiből kedvükre válogathatnak – mondja a Magyar Mezőgazdaság Kft. ügyvezető igazgatója,

Sári Enikő.

A vidékfejlesztési államtitkár szerint a mezőgazdászok számára is elengedhetetlen a folyamatos tanulás, ehhez pedig könyvek is kellenek.

- Szükség van új szakkönyvekre, folyóiratokra, képzésre, szaktanácsadásra, a szaktanács megújítása az egyik legfontosabb célja egyébként az elkövetkezendő időszaknak, hiszen a gazdák számára nagyon sokan, sokféle ismeretet adnak – mondja a Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára,

V. Németh Zsolt.

A szakkönyvek és szaklapok íróit különböző elismerésekkel díjazták. A mezőgazdasági könyvhónap és a szakmai konferenciák célja, hogy az egyetemen tanuló agrárhallgatók körében népszerűsítsék a szakmai kiadványokat.

Címkék: szakkönyv, hónap, Kaposvári, könyv, egyetem, kultúra