Nagy sikerrel indult az idei tanévi Vigyázz, Kész, Pénz! országos tudásverseny: 539 csapat jelentkezett a pénzügyi vetélkedőre az ország minden területéről, az első forduló feladatainak megoldásában pedig 2700 kisdiák vett részt. A továbbjutók között van a kaposvári Lorántffy Zsuzsanna Református Általános Iskola, a fonyódi Palonai Magyar Bálint Általános Iskola csapata és az inkei Gróf Bethlen István Általános Iskola, akik a pécsi regionális középdöntőben folytatják a versenyt április 13-án. A döntőre májusban, Budapesten kerül sor. A verseny zsűrijéhez nemrégiben csatlakozott Varga Izabella, a Barátok közt népszerű színésznője is.

„Bankunk kiemelten fontosnak tartja a fiatalok pénzügyi oktatását, hogy felnőttként jobban eligazodjanak a pénz világában, és tudatos döntéseket hozzanak. Ezért hirdettük meg immmár második alkalommal a Vigyázz, Kész, Pénz! országos tudásversenyt, melyre idén a tavalyi évhez képest háromszor több, 539 csapat nevezett. A versenyben részt vevő tanulók száma pedig megnégyszereződött: összesen 2700 kisdiák dolgozott az első forduló feladatain” – számolt be Horváth Magyary Nóra, kommunikációs ügyvezető igazgató.

Az első, online fordulóban a  csapatoknak többek között a pénzügyek világához kapcsolódó matematikai feladatot kellett megoldaniuk; tanácsokat kellett adniuk, hogyan lehet takarékoskodni; valamint a felső osztályos tanulóknak egy fogalmazást kellett írniuk a legfőbb álmukról, és arról, hogyan tudnák az ehhez szükséges anyagiakat előteremteni.
“A leadott pályázati anyagokból kiderül, hogy a legtöbb felsős tanuló álma, hogy eljusson külföldre. Nagyon jó látni, hogy a gyerekek tisztában vannak azzal, hogy vágyaik eléréséhez időre van szükség, ezért több éves pénzügyi tervet készítettek. Általánosságban elmondható, hogy a csapatok az álmaik megvalósításához szükséges pénzt több forrásból tervezik összegyűjteni” – tette hozzá Horváth Magyary Nóra.

A tudásversenyre általános iskolai tanulók nevezhettek 3-5 fős csapatokkal, 4 kategóriában (1-2., 3-4., 5-6. és 7-8. osztályosok). A háromfordulós verseny első, online fordulója során a csapatoknak a verseny honlapján található 4 feladatot kellett megoldaniuk. A legjobb megoldásokat beküldő csapatok a márciusban induló regionális középdöntőkön – Budapest, Debrecen, Győr, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Szeged, Zalaegerszeg – mérhetik össze tudásukat; a döntőre pedig májusban, Budapesten kerül sor.

A verseny során a bank nemcsak a diákokat, hanem az iskolákat és a pedagógusokat is díjazza. A gyerekek Netbookot, iPod-ot, hordozható DVD lejátszót, digitális rajztáblát, IceWatch karórát és Geomag játékot, az iskolák irodatechnikai berendezést, sportszercsomagot, valamint könyvcsomagot nyerhetnek. A felkészítő pedagógusok munkáját ajándékutalvánnyal jutalmazzák.

Címkék: kereskedelmi bank, középdöntő, kaposvári diákok, pénzügyi, verseny, kultúra