Igalban keddtől rendkívüli szünetet rendeltek el. Törökkoppányban délután hazaküldték a bejárósokat a napköziből, kedden és szerdán ott sem lesz tanítás. Szintén rendkívüli szünetet tartanak kaposfői és a szennai iskolában is 7-8-án. A csökölyi iskolában már a múlt héten elrendelték a rendkívüli tanítási szünetet a hét első két napjára.

Az igali önkormányzat és az iskola vezetése hosszas megbeszélés után döntött a szünet mellett. "Szeretnénk biztonságban tudni a diákokat, ezért az iskola vezetése és a válságstáb arra jutott, hogy rendkívüli tanítási szünetet rendeltünk el az iskolában" - tájékoztatott Gellért Attila, Igal alporgármestere.

Az igali iskolába 262 diák tanul, 11 településről utaznak ide a gyerekek.

A közelmúltban ilyen nem volt. Utoljára nagyon régen volt fagyszünetünk, természetesen ez be lesz pótolva, azt még nem tudjuk, hogy mikor - mondta az Igali Általános Iskola igazgató-helyettese, Baranyi Jánosné.

Vagy szombaton tartják meg az órákat, vagy pedig a nyári szünidőből vesznek majd el. Törökkoppányban kilenc településről járnak be gyerekek, a nehéz közlekedés miatt szünetet rendeltek el holnapra. Csökölyben pedig ma és holnap több mint 220 környékbeli iskolás és óvodás maradhat otthon. Kaposfőn és Szennában holnaptól csütörtökig nem lesz tanítás. A kaposvári általános iskolákban nem rendelnek el szünetet, a tanulók mindössze hét százaléka, 305 diák hiányzott hétfőn.

A Somogy Megyei Intézményfenntartó Központ oktatási intézményeiben az intézményvezetők szükség szerint rövidített tanítási napokat rendelhetnek el, a Duráczky EGYMI és Nevelési Tanácsadó Nagyatádi Tagintézményében a tanulók alacsony számú megjelenése miatt az intézményvezető 2012. február 7-től február 10-éig rendkívüli tanítási szünetet rendelt el.

Címkék: szünet, rendkívüli, havazás, , somogy, kultúra