A programok már pénteken megkezdődtek: az országos Csokonai Vitéz Mihály vers- és prózamondó versenyt követően a Kossuth téren mókás ügyességi vetélkedővel várták a gyerekeket, majd délután az első Dorottya és Farsangi Napok Karikatúra kiállítás nyílt meg az Együd Árpád Kulturális Központban.

Február 4-én, szombaton saját könyvét dedikálja a Kossuth téren 11 és 13 óra között Kiss Mirella, maratoni futó, költőnő. Nemrégiben hat társa mellett beválasztották az olimpiai fáklyavivők közé.

A 14.30-ra tervezett felvonulása Bethlen térről a Kossuth tér felé elmarad, a havazás miatt. A Kossuth téren láthatják csak a jelmezeseket! Őket tánccsoportok, hagyományőrzők és futók kísérik. A szervezők mintegy 400 felvonulót várnak. Dorottya kisasszony és Karnevál Herceg érkezése után ismét lesz Bolondesküvő, ám idén egy valódi leánykérés is lesz a főtéren.

Szita Károly köszöntője után negyed négykor kezdődik a télűző táncház és a dedeégetés és a három nap alatt kézműves kirakodóvásár, farsangi bazár és lacikonyha is várja a kaposváriakat.

Vasárnap 11 órakor rajtolnak el a Kossuth térről a Kaposvár Dombjai Farsangi Félmaraton futói, akik 21,5 kilométeres távot tesznek meg és összesen 5 dombra futnak majd fel.

A farsangi napokat a város idén 1,5 millió forinttal támogatja. Minden program ingyenes.

Nézze meg a részletes programokat!

Kattintson a webkamerára itt!

Címkék: a telet, temetik, programok, farsang, kultúra, Kaposvár