Solymosi Bertold, Zerinváry Szilárd és Oláh Krisztián naponta nagyjából nyolc órát tölt nyeregben, negyven kilométert tesznek megkerülve a szilárd burkolatú utakat, lévén lovaik patkolatlanok.

lovas

Fotó: teol.hu /Mártonfai Dénes/

Az Ópusztaszeren megrendezett és idén májusban ismét létrejövő, nagy sikerű lovas hagyományőrző rendezvény, a Nyeregszemle, idén január 4-én tartotta sajtótájékoztatóját.
Ezt követően  Zerinváry Szilárd, a Nyeregszemle munkatársa, lókiképző, Oláh Krisztián, többszörös magyar bajnok és európai bajnok westernlovas és Solymosi Bertold főszervező lóháton indultak el Ópusztaszerről Kaposmérőre, egy 250 km-es, 6 napos útra, hogy személyesen adják át Kassai Lajosnak a Nyeregszemle meghívó- és felkérő levelét.

A lovas csapat tagjai 2012. január 10-én, kedden 16. 00 órakor érkeznek Kaposmérőre a Kassai-völgybe, ahol Kassai Lajos személyesen fogadja őket.

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban 2012-ben is megrendezik a Nyeregszemle nevű nagysikerű Kárpát-medencei Lovas Hagyományőrző Találkozót, mely idén 270 lovast és csaknem 10.000 látogatót vonzott Ópusztaszerre. A szervezők 2012. május 18-20. között ismét várnak minden lószerető embert a Nyeregszemlére, mely ezúttal Európai Huszártalálkozóval is bővül.

Az előzetes visszajelzések alapján hét-nyolc országból várható a huszár hagyományőrzők érkezése a Vivát Huszár alcímet viselő rendezvényre, melynek meghívóját szeptemberben maguk a szervezők vitték el lóháton egy 800 km-es túra keretében az erdélyi huszárcsapatoknak és a székely lovas szervezeteknek - tudta meg a Kapospontot Kassai Lajos lovasíjász világbajnok.

Címkék: Ópusztaszer, Kassai Lajos, helyi hír, lovas, május, kultúra