A kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium több mint kétszáz éves múlttal rendelkezik és csaknem nyolcszáz diák tanul itt.

Tiszta profilú gimnáziumként a fő feladata az, hogy a felsőfokú továbbtanulásra felkészítse a tanulókat. Ennek a feladatnak az elmúlt években jó eredménnyel felelt meg az intézmény, hiszen a tanítványok 90-95%-a bekerült a felsőoktatásba. A jó eredmények annak is köszönhetők, hogy kiváló előképzettségű tanulók járnak az iskolába, olyanok akik tanulni akarnak és a tudást értéknek tekintik. Erős szülői értékkel háttérrel rendelkezik az iskola, támogatják és egyetértenek az intézmény által képviselt az értékekkel. Az itt dolgozó tanári kar ezen célok megvalósításáért küzd.

Az általános képzés mellett különböző speciális képzéseket is indítanak. A matematika, biológia, magyar, történelem, angol, német és informatika tantárgyakat magasabb óraszámban tanítják. Kiemelt helyen kezelik a természettudományos képzést.

Az iskola hagyományainak megfelelően nagyon népszerű. Már a nyolcadikos előkészítőn is kiderül, hogy három-négyszeres a túljelentkezés a biológia és a matematika szakra is.

A diákok remek eredményeket érnek el, az országos versenyeken rendre az első helyen végeznek.

Az iskola egyik diákja elmondta: azért választotta ezt az iskolát, mert orvos szeretne lenni és ebben a gimnáziumban a nagyon jó a biológia és kémia tanítás és emellett nagyon jó légkör uralkodik.

A diákélet mellett a sportélet is színes az iskolában. A matematika miatt is sokan választják a Táncsicsot.

Somogy megyében a matematika terén nem kerülhető meg a Táncsics. Nagyon sokat jelentenek az iskola hagyományai, az objektív feltételei és a tanári kar. Amíg más intézményekben 20 évente egy tehetség van, addig itt évente húsz eredmény van. A gyerekek, mind a tanári kar segítségével, mind egymást nyomva, haladnak a tanulás útján - mondta a gimnázium matematika-fizika szakos tanára.

Az egyik matematika szakos diák elmondta: mindenképp a Táncsicsba szeretett volna jönni az6 oktatás jó híre miatt. A matematika szakot pedig azért választotta, mert mindenképpen reál tárgyat szeretett volna tanulni és a heti hat darab matematikaóra megadja hozzá a szükséges ismeretanyagot.

Kaposvár első gimnáziumában a modern kor követelményeinek megfelelően kiemelt szerepet kap az informatika és az idegen nyelv oktatása. A diákok hét nyelv közül választhatnak. Minden tanuló egyik nyelvként az angol nyelvet tanulja. Második idegen nyelvként pedig a francia, latin, német, olasz, orosz és spanyol nyelv közül választhatnak.

Nézze meg a videót!

Címkék: szakközép, pályaválasztás, gimnázium, 2012, iskola, kultúra