Kaposvár és Nagyatád térségében havazik. Fennakadás egyelőre sehol sincs Somogyban. 1-2 centiméteres hó esett. A közút 6 gépe sózza a a megyében a főutakat. Marcaliban eső esik, Szántódon pedig sem, sem eső nincs a déli adatok szerint.

Egy mediterrán ciklon halad el a Kárpát-medencétől délre, aminek a felhő- és csapadékzónája súrolja hazánkat. Ennek hatására hullik a déli megyékben több centiméternyi friss hó , míg máshol csak hószállingózás, gyenge havazás valószínű.

Az időjárás előrejelzések szerint számottevő, megmaradó hóra elsősorban Baranya, Somogy és Tolna megyékben lehet a napokban számítani.

A déli részeken a kialakuló hóréteg vastagsága a magasság függvénye: az alacsonyabban fekvő területeken legfeljebb pár centiméternyi réteg várható, míg a magasabban fekvő részeken (különösen a Mecsek és Villányi-hegység térségében) akár 10 cm-t megközelítő friss hó is hullhat.

Az északkeleti szél az ország déli felén gyakran megélénkül, Zala és Somogy megyében erős széllökések is lesznek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és 5 fok között valószínű. A délután folyamán, illetve az esti órákban a csapadék súlypontja egyre inkább kelet felé helyeződik, ezzel egy időben azonban a csapadéktevékenység is mérséklődni kezd.

A hét további részében változékony, de hideg időjárásra van kilátás, többször fordulhatnak elő futó hózáporok is. Az előrejelzési modellek azonban erős változást vetítenek előre péntekre és szombatra.

A hét utolsó napjaiban egyre melegebb levegő áramlik a térségünkbe nagy mennyiségű csapadékkal együtt. Előreláthatólag az ország nagy részén esőre van kilátás, de a keleti országrészben havas eső, havazás is előfordulhat.

Kaposvárra és környékére pénteken még jeleztek 3 centiméteres havat. Szentestére pedig minimális hószállingózást. Így némi fehérség borulhat Somogyra. Karácsony első, és másnapjára azonban már nem jeleznek hóesést.

Nézze meg a koponyeg.hu előrejelzését!

Nézze meg az OMSZ előrejelzését!

Címkék: opályázat, rendszer, OMSZ, előrejelzés, időjárás, kultúra