Az Ametiszt TSE versenyzői elkápráztatták a zsűrit a XII. kaposvári Látványsport-fesztiválon. Az egyesület tagjai a „Bí vári vári” című előadással a szakmai különdíjat is elnyerték. A táncosok teljesítményével edzőjük, Hornyák Hajnalka is elégedett volt.


Az Ametiszt TSE edzője, J. Hornyák Hajnalka azt mondja: nagyon ügyesek voltak valóban, mind a kicsik, mind a nagyok. Két csoporttal aranyminősítést szereztek.


A siker kulcsát a sok edzésben látják az ametisztesek.
- Nagyon sokat és elég intenzíven készültünk erre az egészre és mindenki mindent beleadott - mondja az Ametiszt TSE játékosa, Nichter Krisztina
Krisztina nemcsak formációban, hanem egyéni párosban is táncol. Azt mondja: két és fél éve, és elég szép eredményeket értünk el. Ugye latin és standard táncokat táncolunk és a legtöbb eredményt standardben értük el.
A fiatal hölgy táncpartnerével, Győrbíró Dáviddal már készül az újabb nagy erőpróbákra.
- Standardből készülünk magasabb kategóriába lépni, ez valószínűleg jövőre fog megtörténni, amire már korosztályt is váltunk és ifjúságiban fogunk táncolni - mondja az Ametiszt TSE játékosa, Győrbíró Dávid.  
Az ametisztesek december elején Horvátországban jártak, méghozzá Varasd városában, ahol a Győrbíró-Nichter páros a juniorok között standard és latin kategóriában is a legjobbnak bizonyult. Rajtuk kívül az ifjúságiak mezőnyében induló Kaszás Levente-Simonyi Nikolett duó is aranyérmet szerzett, és a Nichter Tamás-Cseh Vivien kettős is bezsebelt egy második helyet a felnőtteknél. A fiatalok felkészítője mindig a lehető legjobb eredményt várja növendékeitől.
J. Hornyák Hajnalka azt mondja: vannak új párosaik, akik nem rég álltak össze, és mindegyik hozza az eredményt külföldről is, mindenhonnan.
Az Ametiszt TSE táncosai azt ígérik, hogy ezután is ördögien lépkednek majd a parketten, legyen szó angol keringőről, tangóról, vagy éppen cha-cha-cháról.


Címkék: TSE. urai, Hornyák, Hajnalka, táncparkett, ametiszt, kultúra