Az egyesületben egyre több fiatal sportol rendszeresen, a legjobbak pedig a nemzetközi élmezőny tagjai.

Vígh Sándor megálmodta, megalapította és életben tartotta a kaposvári kajak-kenu klubot, még a legnehezebb körülmények között is. Az életének 78. évében, tavaly elhunyt örökös tiszteletbeli elnök emlékét mától tábla is őrzi a somogyi megyeszékhelyen.

"Nagyon fontos folyamat, hogy amit Sanyi bácsi elindított, az ma is él. Kettősség van a mai napban: egyrészt szomorú, mert Sanyi bácsi egy éve hunyt el, másrészt öröm, mert emlékezünk rá. És csak az hal meg, akit elfeledünk" - mondta a kaposvári sportbizottság elnöke, Dér Tamás tanácsnok.

Vígh Sándor egyik nagy álma volt, hogy minél több gyerek űzze szeretett sportágát, az edzők pedig egészségre, tisztességre neveljék őket. A klub ezt sikerrel teljesítette, ráadásul a nemzetközi sikerek sem maradtak el.

Ő egy nagyon karakteres ember volt. Egyenes, szókimondó, becsületes, az ellentétét ennek nem tűrte. - mondta róla a lánya, Vígh Beáta.

Az emléktábla-avatáson a Magyar kajak-Kenu Szövetség elnöke, Baráth Etele méltatta az egykori sportvezetőt.

"Vele kapcsolatban egy Seneca-idézet jut eszembe: az első lépés megtételekor nem a hossza, hanem az iránya a fontos. Ő többször tett első lépést a sportban is, és nem csak a hossza, az iránya is tökéletes volt" - mondta a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, Baráth Ede.

Bodosi Mihály, Böszörményi-Nagy Géza és Szegfy László után tehát mától egy újabb sokoldalú személyiség emlékét őrzik a városi sportcsarnok falán. Mindannyian az élet több területén alkottak maradandót, így a sportban is.

Címkék: vígh, avatás, sándor, emléktábla, kultúra, kaposvár