A felmérés és a hozzá kapcsolódó pályázat  célja annak kiderítése, hogy miként lehetne a gyerekeket motiváltabbá tenni az olvasásra, valamint, hogy a gyermekek szabadidős tevékenységében milyen arányban oszlik meg az olvasás, a számítógép használat és a televíziózás.

A felmérés résztvevői számára a "Mit adjak a kezébe?" című letölthető kiadvány nyújt segítséget a minőségi gyermekirodalom kiválasztásához.

- Mi, a felmérés szervezői magunk is édesanyák vagyunk. Előbb vagy utóbb felmerülnek gyermekeink életében az olvasással, tévénézéssel, számítógépezéssel kapcsolatos kérdések. Miből mennyit? Tiltsak? Ösztönözzek? Sugalmazzak? Az ezzel kapcsolatos felvetésekre keresünk válaszokat e felmérés segítségével - mondta a Kapospontnak a Kaposvárimami Közhasznú Egyesület elnöke, Patak Cs. Gyöngyvér.

Ha van is elképzelésünk arról, hogy gyermekünknek mennyit és hogyan kellene (majd) olvasni, tévézni vagy éppen számítógépezni, a terv megvalósítása nem mindig könnyű…

Kérdéseikre 0–18 éves gyermeket nevelő szülők válaszát várják.

A kérdőív kitöltése után minden szülő elektronikus formában megkapja a „Mit adjak a kezébe?” című gyermekirodalmi iránytűt tippekkel, linkekkel, információkkal.  

Ha a felmérésben kiválasztja azt az iskolát és osztályt, melybe általános iskolás gyermeke jár, hozzásegíti osztályát a „Keltsük életre a betűket!” című, fővárosi színházlátogatásért és más értékes díjakért folyó pályázaton való részvételhez!  (A felmérés nem csak általános iskolás gyermekek szüleinek szól!)

Ha több általános iskolás gyermek van a családnál : mindegyikükkel kapcsolatban ki kell tölteni a kérdőívet, hogy osztályuk részt vehessen a pályázatban!

A felmérésben való részvételhez regisztráció és belépés szükséges.

A felmérés anonim, a kérdésekre adott válaszok nem köthetőek a kitöltő személyéhez.

MIÉRT ÉRDEMES RÉSZT VENNI A "KELTSÜK ÉLETRE A BETŰKET!" PÁLYÁZATBAN?

Mert minden szülő, aki kitölti az online felmérést, elektronikusan megkapja a "Mit adjak a kezébe?" című gyermekirodalmi iránytűt tippekkel, linkekkel, hasznos információkkal!


FŐDÍJAK:


Belépő az egész osztálynak A MAGYAR SZÍNHÁZ RUMINI CÍMŰ ELŐADÁSÁRA különbusszal, az előadás előtt színházbejárással!

A PAGONY KIADÓ jóvoltából 1-1 könyv a RUMINI SOROZATBÓL  az osztály minden tagjának!

A PIATNIK felajánlásával  3 DB RUMINI - A KÜLDETÉS című társasjáték!

Nézze meg a felmérést!

Címkék: kaposvárimami, olvasás, könyv, gyerek, felmérés, kultúra