Így kezdte a téglajegyek osztását Rátóti Zoltán októberben. A legelsőt téglajegyet októberben kapta Kaposvár első embere, aki akkor azt mondta, bízik abban, hogy sokan csatlakoznak a kezdeményezéshez.

- Ha 20 ezret ebből jegyeznek, akkor az egy elég nagy nyomatékot jelent a döntéshozók felé, hogy nemcsak a színházigazgató és a polgármester kéri a Csiky felújítását, hanem több ezer kaposvári - mondta Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

A pénteki, színház előtt tartott sajtótájékoztatón a fideszes Mihalecz András arról beszélt, hogy fontosnak tartja az egész frakció nevében a színház felújítás támogatását.

- Mi úgy éreztük, hogy kutya kötelességünk vásárolni és ebben résztvenni, ebben a kiváló akcióban - mondta a FIDESZ-KDNP képviselője, Mihalecz András.

A színház felújítását hosszú évek óta halogatják. Az előző kormány többször utasította el az épület rendbetételére beadott pályázatot. A mostani számítások szerint 7 milliárd forintba kerülne a felújítás. Ezt pedig állami segítség nélkül nem lehet finanszírozni.

- Azt lehetetlennek tartom, hogy jövő évben meg ne induljon valamilyen olyan program aminek a végén a megújult színházat adhatjuk át a publikumnak - mondta Szőcs Géza, kulturális államtitkár.

Az államtitkár egyébként péntek este íróként, egy irodalmi beszélgetésre érkezett Kaposvárra.

Címkék: téglajegy, jövőre, sajtótájékoztató, színház, felújítás, kultúra