Országszerte és a határokon túl is egyre népszerűbbek a kaposvári programok. Százezreket vonz évről évre a Festők városa hangulatfesztivál, vagy a második  komolyzenei fesztivál. A szakemberek szerint minden adottsága megvan a városnak arra, hogy kihasználja a turizmusban rejlő lehetőségeket.


Ehhez a turizmusban tevékenykedők összefogására van szükség. Patcán erről is tárgyaltak a szakemberek. Az együttműködés elősegítése érdekében egy olyan szervezetet hozott létre a kaposvári önkormányzat, amely közös gondolkodásra és tettekre készteti a turizmus szereplőit.


A kaposvári tourinform iroda irodavezetője, Mayerné Bocska Ágnes azt mondja: egyedül senki nem engedheti meg magának, hogy a piacon megjelenjen. Se anyagi okokból, se mint termék, mint szolgáltatás, tehát egyedül ez mosz nem megy. Egyszerűen változik a keresleti igény, és ehhez kell alkalmazkodni.

Patca


A résztvevők egyre többször keresik az együttműködést, főként saját érdekeik miatt.
- Sok ember azt mondja, hogy ha összefog a hasonszőrű szolgáltató, akkor egymástól veszik el a vendéget - teszi hozzá a Patcai Katica Tanya tulajdonosa, Handó János. Azt mondja: nem erről szól a történet. - Arról van szó, hogy azon kell dolgozzunk, hogy a vendég ebbe a régióba, a Zselicbe jöjjön, Kaposvárra jöjjön, ne Orfűre, ne a Tisza-tóhoz, hanem minket válasszon - zárja Handó János.


Az 50 millió forintos uniós támogatású pályázatból a szervezet kialakítása mellett egy arculati kézikönyvet jelentettek meg. Óriásplakátokon, újságokban, és az interneten hirdetik a várost, és a turisztikai célpontokat.



Címkék: 50 millió forint, turisztika, Patca, idegenforgalom, kultúra, kaposvár