Az ezer, 10 ezer és 100 ezer forintos címletű téglákhoz a színházban és a jegyirodában lehet hozzájutni.

Egy tábla figyelmeztet az omlásveszélyre a Csiky Gergely Színház falán. De nemcsak itt életveszélyes. A vakolat sok helyen már lejött és a tető is beázik. Az önkormányzat már több éve fel akarja újítani az épületet, de nem volt rá pénz. Tovább azonban nem lehet halogatni a tatarozást. Mától ezért téglajegyet bocsájt ki a színház.

A város első embere abban bízik, sokan nyúlnak majd zsebükbe a színházért. "Ha 20 ezret ebből jegyeznek, akkor az egy elég nagy nyomatékot jelent a döntéshozók felé, hogy nemcsak a színházigazgató és a polgármester kéri a Csiky felújításást hanem több ezer kaposvári" - mondta Szita Károly.

Színház kaposvár


A téglajegyeket ezer, 10 ezer és 100 ezer forintos tételekben lehet megvásárolni. A sajtó képviselői is hamar elkapkodták. A színház felújítása, egyébként jelenleg már 7 milliárd forintba kerülne.

A Csiki Gergely Színház igazgatója, Rátóti Zoltán elmondta: Nem akar az ígéretekre várni. Úgy gondolja nekik kell megtenni ezt a lépést, hogy elegendő súlya legyen a kérésüknek.   

Idén egyébként 12 ezren váltottak bérletet, ennél többre nem is emlékeznek a színház vezetői. Az intézmény 100. születésnapján nagyszabású kiállítással szeretné meglepni a közönséget decemberben. És már kiírták az új Schwajda drámapályázatot is, amelyre most egy mesejátékkal lehet nevezni.

Címkék: téglajegy, színház, Csiky, kultúra, Szita Károly, kaposvár