Megújult az agrár és élelmiszertudományi labor. Itt már talaj, takarmány és élelmiszerviszgálatokat is tudnak végezni. Ha megkapják az engedélyeket, ez a labor átveheti a nemrég bezárt kaposvári éllmiszerviszgáló szerepét. A sertéskutató központban pedig olyan állatokat tudnak nevelni, amelyekből egészséges élelmiszereket állítanak majd elő.


Megújult a bőszénfai Vadgazdálkodási Központ műemlék épülete is. Itt a helyszínen tudják majd oktatani a vadgazdálkodási szakembereket.

Felújították a Pannon Lovasakadémiát is. Új külsőt kapott a fedett lovarda és a kinti lelátók is megszépültek. A lovasképzés feltételei is javultak. A kastély épületében új, korszerű tantermeket alakítottak ki. A régi latinka épületében pedig a modern művészképzés kaphat helyet. Ezen kívül az egész egyetem területén jelentős informatikai fejlesztés készült.


A Kaposvári Egyetem rektorhelyettese, Prof, dr. Repa Imre azt mondja: fogalmazhatnak úgy is, hogy gyönyörűen haladnak a Guba, Sándor, Horn Péter, Baka Józsefi úton. A mostani csaknam 3 milliárdos fejlesztés egyik célja, hogy hallgatókat csábítson az egytemre.

egyetem


Dr. Dér Ferenc, projektmenedzser azt mondja: nem egy tudományágba vagyunk beszorítva, hanem számos tudományágban nyílik lehetőség kutatás, oktatás, gyakorlati képzésben, hogy ez a campus fennállását, a kaposvári egytem jövőjét, merem mondani biztosítja.

A cél, hogy az egyetem oktató, kutató, szolgáltató központtá váljon. A szolgállatások terén főként a mezőgazdasági termékek eladásával, a laborviszgálatok kibővítésével és a bőszénfai szarvashús eladásával tudnának pénztszerezni. Erre szükség van, mert a mostani beruházásokat működtetni is kell.

A Kaposvári Egyetem rektora, Prof. dr. Szávai Ferenc szerint ez mind azt szolgálja, hogy vagy az oktatás vagy a kutatás vagy a közvetlen piaci szolgáltatásokkal 5 éven át ezt működtetni kell úgy hogy rentábilisan, mert az egyetem nem engedheti meg magának, hogy ezek nagyon minuszosak legyenek.

Az új rendszerrel nemzetközi hírre is szeretne szert tenni a campus.

Címkék: kutató, projekt, tudomány, egyetem, fejlesztés, kultúra