A Kossuth-díjas, Corvin-lánccal kitüntetett építész neve világszerte magyar védjegy. Egyénivé teszi valamennyi épülete, csak rá jellemző, sajátos stílusjegyei. A Kárpát- medence sok-sok településén állnak alkotásai, jelezve építészi nagyságát és jövőbe vetett hitét.
Az ő tervei alapján épült a Siófoki Evangélikus Templom, a Janus Hotel de nevéhez fűződik a közeli Balatonszabadi lakótelepe is.


Siófok


Makovecz Imre temetése október 8-án, szombaton lesz a Farkasréti temetőben. A nemzet építészének ravatalánál barátai, tisztelői 9 és 13 óra között róhatják le kegyeletüket az általa tervezett ravatalozóban, a gyászszertartás 14 órakor kezdődik. Siófokot Démuth Pál alpolgármester képviseli, aki a szervezők kérésére a város zászlaját is elviszi a gyászszertartásra.

Nehéz tőle méltóképpen búcsúzni, formát, szavakat találni köszönetünk tolmácsolásához. Búcsúzzanak helyettünk a gyertyák!  Temetése napjának estéjén 20 órakor gyújtsunk gyertyát minden településen, minden épületnél, amelyet ő tervezett, így világítsuk ki az egész Kárpát-

Címkék: építészet, makovecz, Imre, meghalt, Siófok, kultúra