A játéktábla különböző mezőkre van felosztva és ugyanúgy kell lépni, mint egy hagyományos társasjátékban, ám itt a játékosnak rengetegszer kell döntenie. A kockázatot és annak következményeit pedig vállalni kell.

"Az egész játékot azért találtam ki, mert láttam saját családomnak és a gyerekeknél is a pénzügyi műveltség nagyon minimális és azon gondolkodtam, hogy lehetne gyerekek között úgy elterjeszteni, hogy ne száraz tananyag, hanem valami érdekesség legyen, amit szívesen csinálnak és így jött a játék ötlete" - mondta a Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola igazgatóhelyettese, Rehling András.

Gazdagodj okosan


A játékot 2-3 fős csapatokban játsszák, így megoszlik a felelősség. Úgy működik, akár egy valódi vállalkozás. Fontos, hogy úgy gondolkodjon az ember, hogy megfelelő legyen. Nézze meg a hátteret és olyan üzletekbe kezdjen, melyhez nem kell magas tőke,  mivel a mai válságos világban nehéz elindulni - mondta Kleer Kata.

A játék ötletgazdája később Gazdagodj okosan klubokat hozna létre és akár versenyeket is rendezne. Sőt arra is gondolt már, hogy a játék internetes változatát is kidolgozza.

Címkék: igazgató helyettes, rehling andrás, móricz zsigmond szakközép iskola, gazdagodj okosan, játék, kultúra