Gyakran hangos gyerekzsivajtól a Berzsenyi park játszótere. Főként a közeli iskola elsősei rohamozzák a játékokat.


Kiss Csilla pedagógus azt mondja: amíg jó idő van, ki is fognak jönni. A gyerekek szeretnek itt játszani.


Van olyan kicsi, akit édesanyja kísért a mászókához, csúszdához. Féltették őket. A megyei kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének vezetője, Brantmüller Zsoltné azt mondja: 15 játszótérből ötöt kifogásolt a felügyelőség nemrég zárult ellenőrzése. A megyei vezető azt mondta, az üzemeltető több esetben nem tudta bizonyítani, hogy rendszeresen ellenőrzik a játékokat.


- Jellemzően nem volt meg a megfelelőségi tanúsítványa a kültéri játszótéri eszközöknek. Ennek kell azt bizonyítani, hogy ezek az eszközök megfelelnek a biztonsági követelményeknek - tett hozzá a vezető.

Veszélyes játszótér


Kaposváron két kisebb hiányosságot találtak. A Kaposvári Városgondnokság vezetője, Hartner Rudolf szerint nincs minden játszótér kicserélve. Az eszközöket ennek ellenére tavasszal és ősszel is megnézik, a javításokat megcsinálják, azért, hogy biztonságos legyen.


A szülők pedig szeretnék, ha a régi, korhadozó játékok helyett újak fogadnák a gyerekeket.
Szűcs Csilla azt mondja: tudja, hogy nincs pénz, ezért várnak. Nagyon sok az ovis és az iskolás gyerek most.


Kaposváron 84 kültéri, önkormányzati fenntartású játszótér van, a megyében pedig több száz. A fogyasztóvédelmi hatóság a közeljövőben az óvodák játékait is megvizsgálja.


Címkék: fogyasztóvédők, játszótér, veszélyes, Kaposvár, Somogy, kultúra