A Táncsics gimnáziumban Szigeti Tamás és tanítványai mutatták be a sajtónak, hogyan működik a digitális tábla. A diákok geometriai szerkesztést végeztek a modern eszköz segítségével.

Interaktív tábla


- A mai oktatásban elengedhetetlenül szükséges az informatikai készségek elsajátítása. Ma már csak az tud biztonsággal munkát vállalni, aki birtokában van ezen ismereteknek. A város ezért megteremti a lehetőséget arra, hogy a kaposvári diákok minél korábban találkozzanak ezekkel az információkkal és azt a gyakorlatban is alkalmazni tudják - mondta Szita Károly polgármester.

Kaposvár európai uniós segítséggel, 271 millió forintból teremtette meg a szükséges feltételeket. 23 helyi iskola kapott a vásárolt eszközökből. A 407 számítógépet, 171 interaktív táblát, 171 notebookot és 171 projektort ettől a tanévtől használhatják a gyerekek. Nyáron a pedagógusokat is felkészítették, így az új eszközök használata nem okoz problémát.
Kaposvár olyan speciális berendezéseket is vásárolt, amelyek a nagyothallók, a siketek, a gyengénlátók, a vakok és a mozgássérült diákok tanulását is megkönnyítik.


Az oktatási szakemberek és pedagógusok szerint ezekkel az eszközökkel sokkal könnyebb megragadni a gyerekek figyelmét.

Címkék: gimnázium, tábla, digitális, Táncsics, Kaposvár, kultúra