Nézze meg a videót!

 

Volt, aki a műsor miatt látogatott el a Kossuth térre hétvégén, másokat a jó társaság csábított.
Antal Imréné azt mondja: tetszik neki a néptánc. Ezért jött el a Somogy együttes műsorát megnézni.
Finom falatokban sem volt hiány. Hársházi Kitti vendéglátós azt mondja: a csülköt, a rablóhúst, a kolbászt keresték a legtöbben. A grillezett finomságok mellé pedig a Villányi, Badacsonyi és Tokaji borvidék nedűit kortyolgatták a vendégek.
Az egyik borház kereskedője, Kovács Alexandra szerint a rosé az mindenképpen, ugye hát a meleg miatt, hát azért fröccsöt is szoktak inni az emberek, illetve ami meglepő, hogy a drágább borok, tehát az ilyen testesebb borok is, akár a cuveek, illetve a cabernet-fajták is eléggé nagy számban fogynak.
A bor mellé különleges csemegéket kínáltak. A pesztós, paradicsomos-baszalikomos és csalános sajtokat is bátran kóstolgatták a vendégek. Lázár Heni azt mondja: kétszerre rakták hozzá a tejet. Egyszer hozzáadták a tejet, túrósodott, és aztán második menetben megint adtak hozzá tejet, és fűszereket. És hát ez egy csalános sajt volt, attól extra, azért ilyenekkel itthon nem nagyon találkozunk.

tömeg


A színpadon szombaton délután a Somogy Táncegyüttesre voltak a legtöbben kíváncsiak, az este fénypontja pedig a Ghymes Együttes műsora volt.

Ghymes


Az együttes vezetője szerint nem csak a kaposváriaknak volt ünnep ez a rendezvény, hanem az együttesnek is azáltal, hogy itt zenélhettek. Az együttes vezetője, Szarka Tamás azt mondja: ez a csodálatos szeretet éltet minden zenészt, aki a színpadon áll.
Az együttesre sokan voltak kívácsiak. A közönség megtöltötte a Kossuth teret és láthatóan jól érezte magát.

Címkék: Kosstuh, aváros, gasztrofesztivál, Miénk, tér, kultúra