A színház igazgatója Mácsai Pál elmondta: úgy gondolták, hogy a legjobb helye a lábnyomnak itt lenne, mivel a humorista a magyar kabarétörténetben páratlanul hosszú szériát játszott az Örkény Színházban. Az örökös tagsághoz készítették el 1997-ben Hofi Géza lábnyomát, de halála miatt már nem avatták fel a Nagymező utcai Budapesti Operettszínház előtt.

Hofi

Az alkotás egy szimbólum, mert ebben a színházban nem találnak olyan pontot, ahol a művésznek ne lenne lábnyoma. A humorista két hosszú szériát, a Hoféliát és az Életem bérét, játszott itt. Ez több száz előadást jelent. A zene ugyanaz volt, a szöveg mindig változott, ezért érdemes volt újra és újra megnézni az előadást. A lábnyom figyelmeztet arra, hogy itt egy nagy művész dolgozott, akinek a szelleme most is itt van  - mondta Horváth Ádám, aki a művész legtöbb televíziós felvételének rendezője volt.

Hofi - Életem bére

A humorista özvegye, Kövér Ildikó is részt vett az emlékmű avatásán.
Hofi Géza (1936-2002) kétszeres Jászai Mari-díjas, Kossuth-díjas magyar humorista, színművész, előadóművész, kiváló és érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a magyar kabaré történetének egyik leghíresebb és legtöbbet emlegetett alakja. A magyar kabaréműfaj külön úton járó, kiemelkedő népszerűségű mestere, aki önálló produkcióival egyéni stílust teremtett.

Forrás: MTI

Címkék: hofélia, Örkény, humorista, lábnyom, kabaré, kultúra