A gyerekek már délelőtt birtokba vették az új Agórát. 5-6 helyszínen is lehetett játszani.


Délután aztán már hivatalosan is megnyitották az 5300 négyzetméteres, 1,8 milliárdos kulturális központot.

Kaposvár polgármestere Szita Károly azt mondta:  felhívást tesznek közzé a sjatóban, többek között a szitakaroly.hu honlapon is és várják a javaslatokat. Azt szertnék, ha az új kultúrális intzéményt a város lakók neveznék el. A belső tereket pedig neves kaposváriakról fogják elnevezni.
A megyei jogú városok összesen 24 milliárd forintra pályázhattak kulturális célú intézmények építésére. Kaposváron épült fel az első.
Szőcs Géza, kultúráért felelős államtitkár beszédében hangsúlyozta: teljes joggal mondhatják, hogy a kulturális életben ilyen maradandó koncepció alapján megvalósuló fejlesztés utoljára a millenium idején volt Magyarosrzágon.

Miénk a város


Az Agóra átadását Kaposvár három napos kulturális és művészeti fesztivállal ünnepli. Pénteken délelőtt már lázasan pakoltak az árusok és a színpad is elkészült. A Miénk a Város rendezvénysorozat tavaly az új belvárost ünnepelte. Most több program közül lehet választani.
Kaposvár kulturális referense, Jágerné Katona Zsuzsanna elmondta: két színpadon minden időben találnak prograomt az idelátogatók és bővült az idai paletta, mert a borfesztivál egy gasztronómiai fesztivállá nőtte ki magát

A részletes programot nézzék meg itt!



Címkék: a város, Miénk, Agóra, ünnep, kultúra, kaposvár