Tizenkét műszaki mentéshez és öt tűzesethez riasztották az elmúlt napokban a somogyi tűzoltókat. A legtöbbször balesetek miatt vonultak a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók, de lángra lobbant jármű miatt is az egységek segítségét kérték.

Néhány perc különbséggel két baleset is történt szombat délután Somogyban: Ádánd és Siójut között egy traktor és egy személyautó hajtott egymásnak, az ütközés következtében a személyautó egy villanyoszlopnak csapódott, ami kettétört. A siófoki hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést. A járművekben összesen öten utaztak, a mentők két sérültet szállítottak kórházba.


Traktor és személyautó ütközött - Siófok HTPTraktor és személyautó ütközött - Siófok HTPTraktor és személyautó ütközött - Siófok HTPTraktor és személyautó ütközött - Siófok HTPTraktor és személyautó ütközött - Siófok HTP
Traktor és személyautó ütközött - Siófok HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Szinte ugyanebben az időben, Látrányban, a Rákóczi utcában is összeütközött két autó. Az egyik gépkocsi a tetejére borult. Mindkét járműben csak a sofőr utazott, az eset során egyikük sem sérült meg. A helyi önkéntes és a balatonboglári önkormányzati tűzoltók áramtalanították az egyik kocsit - a másik autó feszültségmentesítésére nem volt szükség -, majd megszüntették a forgalmi akadályt. 

Kiszáradt kútba esett egy macska Kapolyon. A 8 méteres zuhanást sérülések nélkül megúszta a négylábú. A tabi önkormányzati tűzoltók egy tűzoltót hevederben, kötéllel leengedtek a mélybe, majd pár pillanaton belül a cicát és megmentőjét a felszínre húzták.

null

Kigyulladt egy személykocsi vasárnap hajnalban az M7-es autópályán, Balatonőszödnél. A jármű teljes terjedelmében égett, amikor a balatonboglári önkormányzati tűzoltók a helyszínre értek. Az egység két vízsugárral fojtotta el a tüzet. A sofőrt a mentők kórházba szállították. 

Motor és személygépkocsi balesetéhez riasztották a marcali hivatásos tűzoltókat vasárnap délután, Pusztakovácsiba. Az egység áramtalanította a járműveket, majd közreműködtek a sérültek ellátásában. A motor vezetőjét és utasát a mentők kórházba szállították.  


Motoros balesete Pusztakovácsiban - Marcali HTPMotoros balesete Pusztakovácsiban - Marcali HTPMotoros balesete Pusztakovácsiban - Marcali HTPMotoros balesete Pusztakovácsiban - Marcali HTP
Motoros balesete Pusztakovácsiban - Marcali HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Ezt követően, mindössze fél óra különbséggel a siófoki hivatásos tűzoltókat riasztották, akiknek nem kellett sokat vonulniuk. Két autó a Somlay Artúr utcában, a tűzoltóság előtt ütközött össze, amelynek következtében az egyik jármű az út menti árokba hajtott, többször megpördült, majd a tetején állt meg. A tűzoltók ellátták a sofőr sérüléseit, kórházi ellátásra nem szorult. Az egység kerekeire állította a gépkocsit, majd áramtalanította azt. 


Két személyautó karambolozott Siófokon - Siófoki HTPKét személyautó karambolozott Siófokon - Siófoki HTPKét személyautó karambolozott Siófokon - Siófoki HTPKét személyautó karambolozott Siófokon - Siófoki HTP
Két személyautó karambolozott Siófokon - Siófoki HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: macska, hétvége, katasztrófavédelem, baleset, kék hírek