A nyárvégi kánikulában tömegek mennek a Desedához felfrissülni. A fürdözők közül sokan nem is tudják, hogy baj esetén hova fordulhatnak.


Az épületben, ahol az elsősegélynyújtó és mentőszolgálat működött, most üresen áll.
Riplné Palkovics Tímea azt mondja: fogalma sincs, van-e a tónál ilyen lehetőség. - Én a mentőket hívnám, más ötletem hirtelen nem támadna - tette hozzá a fürdőző.
Jobb megoldás most tényleg nincs, hiszen augusztus 11-e óta nem működik vízimentő a Desedánál.

Deseda


Tián József gyerekeivel jött a strandra, szerinte fontos lenne, ha fiai biztonságban tudnának fürdeni. Azt mondja: szomorú, hogy ilyenkor nincs mentőszolgálat.
Kaposvár önkormányzatának szóvivője, Répás Orsolya azt mondja: minden évben, ha akarnak kijelölni strandot, akkor az ÁNTSZ-nél kérelmezni kell. A város szóvivője szerint nem rajtuk múlik, hogy meddig dolgoznak a vízparti mentők. Az állami tiszti főorvosi szolgálattól ugyanis augusztus 11-éig kaptak engedélyt arra, hogy a Desedán strandot üzemeltessenek. Addig volt elsősegélynyújtó szolgálat, mentőcsónakok, úszómester személyzet.
Azóta az úgynevezett szabadvízes fürdőzés szabályai érvényesek, vagyis mindenki saját felelősségére fürödhet a Desedában.

Címkék: fürdés, úszók, Deseda, ÁNTSZ, strand, kultúra