Tömeg a tankönyvosztáson a Munkácsy gimnáziumban. Van aki a szüleivel, van aki egyedül érkezett. Mindenkinek névre szóló csomagja van. Az ár sok mindentől függ: hogy kap- e rá például a diák támogatást, milyen speciális tagozaton tanul és milyen nyelvet választott.

A kaposvári önkormányzat is segíti az iskolakezdést, hogy anyagi helyzete miatt az iskolában senki ne kerülhessen hátrányos helyzetbe.

Szita Károly, polgármester elmondta: ebben az esztendőben is közvetlen az iskolakezdést mindegy 167 millió forinttal és az iskolakezdést követően még közel 200 millió forint ösztöndíjat adnak ki.

nyelviskola


Kaposvár rengeteg jogcímen segíti a diákok tanulását. Idén is kapnak az elsősök tolltartót és az úszás, korcsolya és nyelvoktatást is támogatják. Az ösztöndíjat pedig 4 féle jogcímen lehet igényelni. A szociális juttatásokra egyébként idén 10 %-kal többen jelentkeztek, mint tavaly.

Marcaliban és négy közeli településen ingyenes füzetcsomagot kapnak az általános iskolások és az elsősöknek a tankönyvért sem kell fizetni. Ez több mint 1 milliójába kerül az önkormányzatnak.

Nagyatád a tankönyvtámogatáson kívül 3 millió forintot oszt szét a rászorulók között.

Címkék: szeptember, tankönyv, Szita Károly, iskola, támogatás, kultúra