12260 forintba kerülnek a tanszerei egy alsós diáknak. Ebben azonban még nincsenek benne a tankönyvek és az iskolatáska. A legtöbben listával jönnek és sok helyen a nagyszülők is besegítenek. Az egyik kaposvári boltban az akciókkal csábítják a vevőket. A tulajdonos szerint erre nagy szükség van idén.

iskola


A Csoba Papaír egységvezetője, Neiczer Rita azt mondja: a nagy gyártókkal együtt egységesen minden évben megpróbálnk egy olyan árat létrehozni, ami mindekinek elérhető, hiszen plusz kiadás e mindenkinek, főleg akinek több gyereke van.
Diószegi Zsófia nagy gonddal válogatja második osztályos füzeteit. Azt mondja: van Szoni és a sztárjelölt, meg cicás. -Imádom a cicákat, azért választottam ezt a cicás füzetet - teszi hozzá.
A tanszerek átlagosan 10%-al lettek drágábbak a tavalyihoz képest. A legnagyobb beruházás a családoknak az iskolatáska. A legdrágább 16-17 ezer forint.  
Ennek a családnak táskát már nem kell, de anyagilag így is készültek a szeptemberre.
Bakosné Reinhart Anett szerint nagyberuházás az iskolakezdés. Azt mondja: táskából tavaly a jobb minőséget vették, az marad most is, ahogy a tolltartó is, úgyhogy csak az apróságokat vesszik csak most meg.
Az üzletvezetők szerint a szülők ahol tudnak spórolnak, az alap dolgokból azonban a minőséget veszik.  
Király Eszter területi képviselő azt mondja: inkább megveszik a drágábbat, ami egy évre szól . Mellőzik az olcsóbb kínai kategóriát, anál ugyanis gyakran előfordul, hogy széttörik a hegy vagy elkopik a radír.  
A családok következő nagy kiadása a tankönyvásárlás lesz augusztus végén.

Címkék: írószer, roham, tanszer, iskola, Kaposvár, kultúra