A Berzsenyi Dániel Tagiskolában 20 millió forintért cserélik ki a nyílászárókat, mutatja a Városháza műszaki igazgatóságának munkatársa. Az ablakok rossz állapotban vannak. Most veszik fel a méreteket.

A lányöltözőt is teljesen felújítják, már az utolsó simításokat végzik. A nyári szünetben több felújítási munkát is végeznek a város oktatási intézményeiben.

iskolafelújítás


Kaposvár, mint mindig, kiemelten kezeli az intézményeit, ebben az évben közel egy milliárd forint körüli pénzt fordítunk intézményfelújításra, fejlesztésre, ezek komplex feladatok. Ez az ablakcserék, nyílászáró cseréktől kezdve a számítógéppark felújításáig - mondja a város alpolgármestere Tóth István.

Az önerő mellett uniós támogatással készülnek a főbb beruházások. 23 kaposvári iskola több mint 400 asztali számítógépet és monitort, 171 interaktív táblát, ugyanennyi notebook-ot és projektort kap. A Táncsics gimnáziumban egy csaknem 300 milliós laboratóriumi bázist alakítanak ki. A Klebelsberg kollégiumba napkollektorokat szerelnek 117 millió forint értékben. A Munkácsy gimnáziumban 20 millióból hajtanak végre fűtésrekonstrukciót és nyílászárócserét. Az iparművészeti szakközépiskolában 100 millió forint értékben végeznek javításokat, akadálymentesítési munkákat és kazáncserét.

Címkék: iskolafelújítás, 1 milliárd, berzsenyi, kaposvár, somogy, kultúra