A Kaposvári Egyetem Állattudományi Karán 358 pont volt a legmagasabb pontszám, de az államilag finanszírozott nappali képzésekre már 308-309 ponttal be lehetett kerülni.

A gazdasági karon gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki szakra  348 pont kellett, Kereskedelem és marketingre valamint pénzügy számvitelre 396 pont államilag finanszírozott nappali képzésen.

felveteli

A művészeti karon szabták meg a legmagasabb ponthatárokat. Nappali tagozatos államilag finanszírozott képzésben alkalmazott látványtervezésre 398 pontot határoztak meg, elektronikus ábrázolásra 408 pontot kértek, míg fotográfiára 400 pontot kellett elérni. A kommunikáció és médiatudományra jelentkező diákoknak 414 pontot kellett elérni.

A pedagógia karon andragógián 396 pontot, gyógypedagógián 356 pontot, az informatikus könyvtárosoknak 340 pontot, a magyar szakosoknak pedig 364 pontot kellett elérniük a bejutáshoz. A tanítóknak 290 pont is elég volt a felvételhez.

A ponthatárok a www.felvi.hu oldalon jelentek meg elsőként nyolc órakor.

ÁTK ponthatárok
GTK ponthatárok
Művészeti kar ponthatárai
Pedagógia kar ponthatárai

Az MTI információi szerint 97.769-en kerültek be valamelyik felsőoktatási intézménybe. Az államilag támogatott felvehető keretszám alapképzésben 53.450; mesterképzésre 19.600 hallgatót lehetett felvenni.

A maximális 480 pontot sehol sem kellett elérni a felvételhez.

A regisztrált jelentkezők a felvi.hu mellett az e-felvételin használt személyes oldalukon (Én felvim) is megtalálhatták a jelentkezéseikhez tartozó ponthatárokat. Akik felsőoktatási felvételi jelentkezési lapjukon megadták a mobiltelefonszámukat, sms-ben is kaptak értesítést. A küszöbponthatár 200 pont.

MTI/kapos.hu/felvi.hu

Címkék: felvi.hu, Felvételi, főiskola, Kaposvári Egyetem, egyetem, felsőoktatás, kultúra