A Szemes Fesztivál öt napja alatt a legkülönfélébb műfajok legjobbjai érkeznek Balatonszemesre, hogy remek szórakozási lehetőséget kínáljanak az ide látogatóknak. A programok között koncertek, kiállításmegnyitó, gyermekprogramok és főzőverseny is várja a vállalkozó kedvűeket, egyebek mellett színpadra lép Janicsák Veca, St. Martin, Jamie Winchester, és a világhírű Paul Camilleri, brit-svájci blues-rock gitáros, aki Török Ádámmal kiegészülve ad koncertet a Balaton partján.

A rendezvény keretein belül nyitja meg kapuit július 21-én a St.ég című kiállítás a Vigadóban, melyen a Képzőművészeti Egyetem tehetséges fiatal alkotói mutatkoznak be. További két tárlat várja még a vendégeket: Somogyi Ferenc és Kádár Gabriella szobrászművészek kiállítása Művész(et)barátok címmel nyílik meg a Latinovits Zoltán Művelődési Házban, illetve rendhagyó helyszínen, a Tűzoltószertárban tekinthetők majd meg Mórocz Viktor képei.

A további számtalan izgalmas programról bővebben a www.szemesfeszt.hu oldalon lehet tájékozódni, a Fesztivál minden programja ingyenes.

Hunyadi kastély

A barokk stílusban épüt Hunyadi kastély


Latonovits

A Latinovits Zoltán Múzeum is sok látogatót vonz

 

Bagolyvár

Szemes egyik legromantikusabb épülete a Bagolyvár

Címkék: Bagolyvár, Latinovits, Bakatonszemes, kiállítások, fesztivál, kultúra