A szervezők azért választották a tiltakozásnak ezt a formáját, mert nem kell hozzá rendőri engedély. Másrészt a kaposvári emberekkel az utcákon elbeszélgetve szeretnék bizonyítani, hogy nem egy titokzatos politikai ellenzéket képviselnek, akik a város nyugalmának megzavarására törnek, hanem Kaposvár egyik értékét szeretnék megmenteni. Demonstrációjukkal a következő időszakban állandóan jelen lesznek a városban - közölték.

A toldis szülők szószólója elmondta: országos civil mozgalmat akarnak indítani az öltözékeikre felírt vagy kitűzött "Toldi" felirattal, amelynek célja, hogy sehol ne dobjanak ki évtizedek munkájával felépített értéket a jövőben.

Mint arról korábban beszámoltunk: április végén a tiltakozások ellenére Kaposvár közgyűlése úgy döntött, hogy két másik intézménybe integrálja a helyi Toldi Lakótelepi Általános Iskolát és Gimnáziumot. Az iskola átszervezése ellen a szülők és diákok fórumokon, kulturális demonstrációval, éhségsztrájkkal és beadványokkal tiltakoztak. Kaposvár polgármestere, Szita Károlytöbbször leszögezte: nem fogják bezárni a Toldi jelenlegi épületét, s nem sérülnek a gyerekek érdekei, hiszen biztosítják a toldis diákoknak, hogy a megszokott helyen és tanárokkal fejezzék be az iskolát.

Címkék: PSZP, átszervezés, Toldi, oktatás, iskola, kultúra