A legkisebbeket is elvarázsolta a siófoki Strandkönyvtár. Vivienn szívesen válogat az olvasmányok között.

A budapesti Kormon Vivienn azt mondja, hogy ha napozol, tudsz közben olvasni is és nem unatkozol.

Az országban egyedülálló módon a strandolók ingyenesen és önkéntesen juthatnak Dosztojevszky regényeitől, a szépirodalmi könyveket át az idegennyelvű turisztikai kiadványokig. A vendégek csaknem 1000 kötet közül választhatnak.

- Mi már korábban is elindítottunk programokat, a Nem ciki a könyvtár, vagy az Olvasás nem káros az egészségre programot és nagy öröm, hogy a strandkönyvtárat ebbe be tudjuk illeszteni. Én azt mondom, ha csak pár olvasóval többen veszik a könyvet a kezükbe, akkor már megérte - tette hozzá a Balatoni Történeti Kutatóintézet Könyvtárának igazgatója, Dr. Kovács Emőke.

Kovács Emőke hozzátette: a Strandkönyvtár célkorosztálya a tinédzserek és a fiatal felnőttek. Az akciót másodszor indították el, amely egyre népszerűbb. Sokan már kora délelőtt a naptej helyett könyvet tartottak kezükben.

Az első pillanatban rácsodálkoznak arra, hogy ez micsoda, hogy ingyenes és az a szabadság, ami a clubot is jellemzi, az a könyvtárat is. Nincs könyvtáros néni, aki elkéri az olvasójegyet, mindenki megteheti, hogy csak idejön levesz egyet és elolvassa - mondja a Coke Club vezetője, Szende Attila.

Hozzátette: tavaly mindössze öt könyv tűnt el egész nyáron. A Strandkönyvtár augusztus 21-éig üzemel a siófoki Coke Clubon.

Címkék: strandolók, strandkönyvtár, ingyenes, kultúra, program, Siófok